Dolar
38,4268
0,03%
Euro
43,6686
-0,22%
Sterlin
51,2145
0,02%
Bitcoin
3.560.168
0,00%
BİST-100
9.490,9
1,92%
Gram Altın
4.139,429
0,08%
Gümüş
33,55
-0,11%
Faiz
48,25
0,00%

Nihat Özdemir, Bedaş’ı devralmak için tarih verdi

Nihat Özdemir, Aralık ayında gerçekleştirilen ve Kolin-Limak-Cengiz Ortaklığı’nın kazandığı Boğaziçi Elektrik Dağıtım’ın devri için tarih verdi

27.01.2013 10:35
Nihat Özdemir, Bedaş’ı devralmak için tarih verdi
16px
32px

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Aralık ayında gerçekleştirilen ve Kolin-Limak-Cengiz Ortaklığı’nın kazandığı Boğaziçi Elektrik Dağıtım’ın devir işlemlerinin 1 Mayıs’a kadar tamamlanacağını bildirdi.

Elder Başkanı Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak Grubu ile Kolin-Cengiz tarafından işletilen Uludağ Elektrik Dağıtım 2012 yılında Bursa’da vergi rekortmeni oldu.

Nihat Özdemir, “Maalesef vergi şampiyonu olduk. Özelleştirme şartı gereği ihaleyi kazanan firma borç yükünü üstleniyor. Dağıtım şirketi ise bilançosu düzeldiği için kâr rekoru kırıyor. Bu sorunun çözümü için Maliye ve Enerji bakanları ile görüştük” dedi.

2 milyar lira devletin cebinde kaldı

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye’deki kaçak-kayıp oranın özelleştirmeler sonrasında ciddi anlamda düştüğüne işaret ederek, “Sadece son 2 yılda kayıp-kaçak oranındaki azalış 10 milyar kwh ulaştı. Bunun parasal karşılığı ise 2 milyar liradır” diye konuştu. Elder’in 6. sektör toplantısında konuşan Özdemir, son 3 yılda 21 elektrik dağıtım bölgesinin 13’ünün özel sektöre devredildiğini hatırlattı.

Özdemir, “Bu dağıtım özelleştirmelerinden devletin kasasına 9.2 milyar dolar girdi. Ayrıca enerji adlım bedellerinin yüzde 100 oranında ödenmesi özellikle kamu üretim şirketlerinin finansman yükünü ortadan kaldırmıştır. Bu sayede kamu bütçesine sağlanan kaynak yıllık 5-6 milyar lira düzeyindedir” bilgisini verdi. Elektrik dağıtım şirketlerinin son 2 yılda 2.5 milyar liralık yatırım yaptığını anlatan Özdemir, 2013-2016 yılları arasında 4 milyar liralık yeni yatırımın da hayata geçirileceğini ifade etti. (Ufuk Şanlı/Vatan)

benzer haberler
ABD Hazine Bakanı Bessent'le görüşen Mehmet Şimşek: İşbirliğimizin potansiyeli muazzamdır
ABD Hazine Bakanı Bessent'le görüşen Mehmet Şimşek: İşbirliğimizin potansiyeli muazzamdır