İngiltere Apple'dan verileri görmek için arka kapı talep etti

İngiltere Apple'dan verileri görmek için arka kapı talep etti

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Apple’dan iCloud’daki şifrelenmiş verilere yetkililerin erişebilmesi için bir ‘arka kapı’ oluşturmasını emretti.

İngiltere Apple'dan verileri görmek için arka kapı talep etti
16px
24px
07.02.2025 15:56Güncelleme: 07.02.2025 15:58
ABONE OLgoogle

Washington Post’un haberine göre, İngiltere’nin göç ve güvenlik konularından sorumlu İçişleri Bakanlığı, geçen ay Apple’a bulut yazılımına yüklenen tamamen şifrelenmiş materyallerin yetkililer tarafından görüntülenebilmesini sağlayacak teknik bir “arka kapı” kurulmasını gerektiren emir gönderdi.

APPLE KARŞI ÇIKIYOR

Apple da dahil olmak üzere teknoloji şirketleri, şifrelemeyi zayıflatma girişimlerine karşı çıkıyor ve bunun kullanıcı gizliliğini zayıflatacağını söylüyor.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, ”Örneğin bu tür bildirimlerin varlığını doğrulamak veya reddetmek gibi operasyonel konular hakkında yorum yapmıyoruz” dedi.

ABD, İNGİLTERE VE AB HÜKÜMETLERİ MEMNUNİYETSİZ

ABD, İngiltere ve AB hükümetleri uzun zamandır bu düzenlemeden memnuniyetsizliklerini dile getiriyor ve bunun suçluların, teröristlerin ve cinsel suçluların yasadışı faaliyetlerini gizlemesine olanak sağladığını savunuyorlar.

İngiltere’de, 2016 Soruşturma Yetkileri Yasası, hükümete teknoloji şirketlerini şifreleme teknolojilerini sözde “arka kapılar” yoluyla zayıflatmaya zorlama yetkisi veriyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde