Grammy Ödüllü şarkıcı ve piyanist Roberta Flack, 88 yaşında hayatını kaybetti

Grammy Ödüllü şarkıcı ve piyanist Roberta Flack, 88 yaşında hayatını kaybetti

Killing Me Softly" ve "The First Time Ever I Saw Your Face" gibi şarkılarıyla tanınan Roberta Flack, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Grammy Ödüllü şarkıcı ve piyanist Roberta Flack, 88 yaşında hayatını kaybetti
16px
24px
26.02.2025 10:27Güncelleme: 26.02.2025 10:30
ABONE OLgoogle

Bir döneme damga vuran Grammy ödüllü şarkıcı ve piyanist Roberta Flack, yaşamını yitirdi. 2022’de ALS teşhisi aldığını ve artık şarkı söyleyemediğini açıklayan ünlü şarkıcının ailesinin yanında vefat ettiği doğrulandı.

Flack’in yakınları “Roberta Flack’in aramızdan ayrılmasından dolayı kalbimiz kırık. Ailesinin yanında huzur içinde öldü” açıklamasını yaptı.

ROBERTA FLACK KİMDİR?

Piyanist bir ailenin çocuğu olan Roberta Flack, klasik müzik eğitimi aldı. 15 yaşında Howard Üniversitesi’ne tam burslu olarak kabul edilen ünlü isim, rofesyonel kariyerine Washington D.C.‘deki gece kulüplerinde ve otellerde performans sergileyerek başladı.

Flack’in kariyerinde dönüm noktası, Clint Eastwood’un 1971 yapımı Play Misty for Me filminde "The First Time Ever I Saw Your Face" yorumunun unutulmaz bir sahnede kullanılmasıyla oldu.

Bu şarkıyla Grammy kazanan Flack, 1973’teki "Killing Me Softly with His Song" şarkısıyla En İyi Plak dalında art arda Grammy kazanan ilk sanatçı oldu.

1970'lerde "Feel Like Makin' Love" gibi hitlere imza atan Flack, Donny Hathaway ile yaptığı "Where Is the Love" ve "The Closer I Get to You" düetleriyle de adından söz ettirdi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde