Brüksel'de Türkiye-AB Üst Düzey iş Dünyası Diyaloğu'nda TÜSİAD'ı Dilek Aydın temsil etti
Patronlar kulübü TÜSİAD, 6 yıl aradan sonra Brüksel'de düzenlenen Türkiye-AB Üst Düzey Ekonomi Diyaloğu toplantısının ardından gerçekleştirilen Türkiye-AB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu'na katıldı. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras hakkında yurtdışına çıkış yasağı olduğu için, TÜSİAD'ı Dilek Aydın temsil etti. TÜSİAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, toplantıda “AB-Türkiye ilişkilerinde güveni inşa edebilmek için, ortak demokratik değerler üzerine kurulu ve daha derin ekonomik entegrasyonla desteklenen, öngörülebilir bir AB–Türkiye ilişkisine ihtiyaç var" mesajı verildi.

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu Toplantısı, 6 yıl aradan sonra Brüksel'de düzenlendi. Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) de Brüksel'deydi. Patronlar kulübünü, Türkiye-AB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu toplantısında TÜSİAD-TİSK AB ve BusinessEurope Temsilcisi A. Dilek Aydın temsil etti.
TÜSİAD, TOPLANTIDA VERİLEN MESAJLARI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI
Toplantıda verilen mesajlara ilişkin TÜSİAD'ın sosyal medya platformu X'teki hesabından açıklama yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye'nin ancak birlikte daha güvenliği ve müreffeh olabileceği belirtilerek, Gümrük Birliği'nin güncellenerek sürecin başlatılması gerektiği vurgulandı. TÜSİAD'ın mesajı şöyle:
TÜSİAD'I DİLEK AYDIN TEMSİL ETTİ
"TÜSİAD, Brüksel’de yeniden başlatılan Türkiye-AB Üst Düzey Ekonomi Diyaloğu sonrasında düzenlenen Türkiye-AB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu’na katıldı. Toplantı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomiden Sorumlu AB Komiseri Valdis Dombrovskis ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Marta Kos’un katılımıyla gerçekleşti. AB Komisyonu evsahipliğinde düzenlenen etkinlikte TÜSİAD, TÜSİAD-TİSK AB ve BusinessEurope Temsilcisi A. Dilek Aydın tarafından temsil edildi.
Toplantıda verilen ana mesajlar:
“Avrupa’nın rekabetçiliği ve direnci için en öncelikli adım yeşil ve dijital politikaları içeren AB-Türkiye Gümrük Birliği güncellemesi sürecinin başlatılmasıdır.
Üyelik perspektifinde Türkiye-AB entegrasyon ortaklığının temellerine dönülmesi gerekiyor. Güvenlik, rekabetçilik veya dayanıklılık dahil her alanda, ortak bir vizyon ve tutarlı bir strateji geliştirilmeli. Süreçlerin net takvimler, ölçülebilir hedefler ve karşılıklı sorumluluk ile yürütülmesi gerekiyor.
AB-Türkiye ilişkilerinde güveni inşa edebilmek için, ortak demokratik değerler üzerine kurulu ve daha derin ekonomik entegrasyonla desteklenen, öngörülebilir bir AB–Türkiye ilişkisine ihtiyaç var.
AB ve Türkiye ancak birlikte daha güvenli, daha müreffeh ve daha dayanıklı olabilir.”
patronlardunyasi.com