170 bin liraya hastalık turu: Dünyanın en büyük transatlantik yolcu gemisi Queen Mary 2’de 240’tan fazla kişide norovirüs tespit edildi
Dünyanın en büyük ve lüks transatlantik gemisi Queen Mary 2’de 240’tan fazla yolcu ve mürettebatın 'norovirüs'e yakalandığı açıklandı. Kaderi, döneminde kendisi ile aynı sıfatı paylaşan Titanic’e benzememesi için 2004 yılında sessiz sedasız denize indirilen 345 metrelik geminin sonu Titanic gibi olmasa da, 170 bin TL’den başlayan fiyatlara bilet alan yolcuları bu kez hastalık buldu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) verilerine göre, gemideki 2 bin 538 yolcudan 224’ünün ve 1232 mürettebat üyesinden 17’sinin hastalığa yakalandığı kaydedildi.
'Queen Mary 2’de 'norovirüs' nedeniyle ishal ve kusma vakalarının yaygınlaşmasının ardından CDC, gemiyi işleten 'Cunard Line’ın temizlik önlemlerini artırdığını, enfekte yolcuların karantinaya alındığını ve dışkı testleri yapıldığını açıkladı.
BİLETLERİ 171 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
Queen Mary 2’nin yolculuk biletleri 2 kişi için 171 bin 914 TL’den başlayan (4 bin euro) fiyatlarla satılıyordu.
DÜNYANIN EN BÜYÜK TRANSLANTİK GEMİSİ
2004 yılında denize indirilen devasa yolcu gemisi, dünyanın en büyük ve lüks transatlantik gemisi olma özelliğini taşıyor.
2006'da denize inen 'Freedom of the Seas'a dünyanın en büyük gemisi unvanını kaptıran 345 metre uzunluğundaki 'Queen Mary 2' 1 milyar dolara mal olmuştu.
SONU TITANIC’E BENZER DİYE KORKULDU; BATMADI AMA HASTALIK BULDU
Adını ünlü Queen Mary'den alan ve Cunard Line tarafından inşa edilen Queen Mary 2, büyük bir ihtişamla 2004 yılında suya indirilmesine rağmen, döneminde dünyanın en büyük transatlantik yolcu gemisi olan Titanic ile aynı kaderi paylaşma ve nazara gelme ihtimaline karşı bu tören sessiz sedasız şekilde gerçekleştirilmişti.
72 BİN TON AĞIRLIĞINDA
345 metre uzunluğunda, 41 metre genişliğinde ve 72.000 ton ağırlığındaki Queen Mary 2, yaklaşık 2.620 yolcu ve 1.253 kişilik mürettabat kapasitesine sahip.
GEMİNİN İÇ ZEMİNİNDE KALEBODUR’UN SERAMİKLERİ KULLANILMIŞTI
Lüks, rahatlık ve zarafetin bir araya geldiği bir tasarımla inşa edilen geminin iç mekanları, dönemin en kaliteli malzemeleriyle döşenmiş olup, klasik İngiliz tarzı dekorasyonla harmanlanmıştı. Geminin iç zemininde Kalebodur tarafından üretilen seramikler kullanılmıştı.
SADECE BİR SEYAHAT GEMİSİ DEĞİL
Üzerinde dünya çapında tanınmış restoranlar, devasa tiyatrolar, spor salonları, yüzme havuzları, spa merkezleri ve hatta bir planetaryum bile bulunan Queen Mary 2, aynı zamanda bir kültürel ve sanatsal merkez olarak da işlev görüyor.
patronlardunyasi.com