ABD'de düşen helikopterden Siemens İspanya CEO'su ve ailesinin cansız bedenleri çıkartıldı
ABD’nin New York kentinde Hudson Nehri'ne düşen helikopterde bulunan 6 kişinin tamamının hayatını kaybettiği bildirildi. Hayatını kaybedenlerin Siemens'in İspanya şubesinin CEO'su Agustin Escobar ve ailesinin olduğu belirlendi.

ABD’nin New York kentinde, Hudson Nehri'ne helikopter düştü. New York Polis Departmanı (NYPD) tarafından yapılan açıklamada, 1 pilot, 2 yetişkin ve 3 çocuk olmak üzere helikopterde bulunan 6 kişinin tamamının hayatını kaybettiği bildirildi.
Hayatını kaybeden üçü çocuk beş kişilik ailenin kimlikleri belirlendi. Kazada, 36 yaşındaki helikopter pilotunun yanı sıra teknoloji şirketi Siemens'in İspanya şubesinin CEO'su Agustin Escobar, eşi Merce Camprubi Montal ve dört, beş ile 11 yaşlarındaki üç çocuğu hayatlarını kaybetti.
İspanya'nın Barselona kentinden New York'a turist olarak gelen ailenin, kalkış öncesinde helikopter pistinde ve kabin içinde poz verdiği görüldü. New York'taki pistten kalkan helikopter, iniş yapamadan Hudson Nehri'ne düştü.
PİLOT YAKITININ BİTTİĞİNİ SÖYLEDİ, YARDIM GELMEDİ
Pilot, kalkıştan kısa bir süre sonra yakıtın bitmek üzere olduğunu bildirdi. Bazı tanıklar, helikopterin suya çarpmadan önce ikiye ayrıldığını gördüklerini söylerken, bir başka şahıs, düşüş sırasında "sonik patlama" benzeri bir ses duyduğunu aktardı.
Helikopterin, "New York Helicopter" adlı yerel bir tur şirketi tarafından işletildiği ortaya çıktı.
Helikopter kazadan önce, Özgürlük Heykeli yakınlarında kısa bir tur attıktan sonra Hudson Nehri üzerinde George Washington Köprüsü'ne doğru yaklaşık 300 metre yükseklikte ilerliyordu.
