4 kırmızı 1 penaltı: Olaylı maçı Aslan kazandı
Galatasaray, kendisi için çok kritik maçta Sivasspor'u 2-1 yendi. 4 kırmızı kartın çıktığı maçta Drogba da penaltı kaçırdı.

Son maçında Fenerbahçe'ye yenilerek liderin 9 puan gerisinde kalan ve şampiyonluk yarışında kalmak için kayba tahammülü olmayan Galatasaray, sahasında Sivasspor'u konuk etti.
Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, son oynadıkları Fenerbahçe derbisine göre ilk 11'de 4 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan önce Fenerbahçe ile oynanan derbide ilk 11'de başlayan futbolculardan Didier Drogba ve Ceyhun Gülselam, Sivasspor karşısında yedekler arasında yer alırken, sakatlığı olan Semih Kaya ile Bruma ise kadroda bulunmadı. Teknik direktör Mancini, bu oyuncuların yerine Sivasspor önünde sakatlığı geçen Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Albert Riera ve Umut Bulut'u ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılı ekipte Bruma ve Nordin Amrabat, yabancı sınırlaması nedeniyle 18 kişilik kadroya alınmadı.
Ligin en iyi futbol oynayan takımlarından Sivasspor'da ise tek eksik sarı kart cezalısı Ziya'ydı.
Maça hızlı başlayan takım ev sahibi oldu. 13. dakikada Selçuk'un arapasına hareketlenen Burak, Korcan ile karşı karşıya kaldığı poziyonda golünü atı ve Süper Lig'deki 100. golüyle takımını öne geçirdi. Bu gol, son 2 sezonun gol kralınının da bu sezonki 5. golü oldu. Golden sonra oyun yine Galatasaray'ın kontrolündeydi ama 20. dakikada her şey değişti. 15. dakikada ilk sarı kartını gören Dany'nin 20. dakikada Eren'e yaptığı faul sonrasında kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı kırmızılılar karşısında hakimiyeti ele alan Sivasspor, 31. dakikada Burhan'ın pasında Djebbour'un şık vuruşuyla dengeyi sağladı.
36. dakikada ise futbol sahaalarında ender görülen bir poziyon yaşandı. Ardı ardında Gökhan ve Umut'un vuruşları direkten döndü. Son vuruşu Chedjou yaptı, hakem Halis Özkahya topa Cicinho'nun elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Selçuk skoru 2-1'e getirdi. Son golünü geçen sezon 32. haftada Sivasspor'a atan başarılı futbolcu sessizliğini de bozmuş oldu.
41. dakikada iki takım da 10 kişi kalmış oldu. Burak'ı düşüren Ümit atıldı ve son 50 dakikayı iki takım da 10'ar kişi oynamak zorunda kaldı.
İkinci yarıda Galatasaray Melo'nun ters toplarıyla pozisyonlar ararken Burak ile bir topu da direkten döndü. Sivasspor ise kalabalık Galatasaray savunması arasında sıkıştı. 90. dakikada Galatasaray, bir penaltı daha kazandı ama Drogba topu auta attı.
Son dakikada Da Costa ve Cicinho da kırmızı kart görünce Sivasspor maçı 8 kişi tamamladı. Mücadeleyi 2-1 kazanan Galatasaray, Burak'ın 100 gole ulaştığı maçta rahat bir nefes aldı.
GALATASARAY-SİVASSPOR: 2-1
STAT: TT ARENA
HAKEM: Halis Özkahya
GALATASARAY: Eray, Eboue, Chedjou, Gökhan, Dany, Aydın (Dk. 71 Emre), Selçuk, Melo, Riera, Burak (dk. 81 Drogba), Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini
SİVASSPOR: Korcan, Cicinho, Da Costa, Ümit, Eren (DK. 62 Utaka), Burhan (Dk. 75 Mehdi), Adem, Kadir, Aydın, Aatif (Dk. 86 Hakan), Djebbour
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Carlos
GOL: DK. 12 Burak, Dk. 31 Djebbour; Dk. 36 Selçuk(P)
SARI KART: Dk. 14 Dany, Dkç 25 Da Costa, Dk. 27 Ümit, Dk. 36 Cicinho; Dk 44 Umut; Dk. 55 Burhan, Dk. 75 Kadir
KIRMIZI KART: Dk. 21 Dany; Dk. 39 Ümit; Dk. 90 Da Costa, Dk. 91 Cicinho
İLK YARIDAN DAKİKALAR
GOL. 13. dakikada Galatasaray Burak Yılmaz'la öne geçti. Selçuk İnan, Aydın Karabulut'un kaptırdığı topu, Sivasspor savunmasının arkasına hareketlenen Burak'a gönderdi. Takım arkadaşının şık pasıyla kaleci Korcan'la karşı karşıya kalan Burak, plase vuruşla top ve kaleciyi ayrı taraflara yollayarak, takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-0.
Burak Yılmaz, attığı golle Süper Lig kariyerindeki gol sayısını 100'e çıkartarak "100'ler kulübü"ne girdi.
18. dakikada Aydın Yılmaz'ın sağdan ceza alanına girdikten sonra arka direğe ortaladığı topu düzelterek rövaşata deneyen Burak, meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.
19. dakikada Sivasspor'da kullanılan serbest vuruşta altı pas üzerinde Ümit Kurt'un kafa şutunda top üstten auta çıktı.
21. dakikada ev sahibi Galatasaray'dan Dany'nin Eren Aydın'a yaptığı müdahaleyi sarı kart olarak değerlendiren hakem Halis Özkahya, daha önce sarı kartı bulunan Kamerunlu oyuncuyu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.
27. dakikada Cicinho'nun sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda altı pas üzerinde iyi yükselen Ümit Kurt, kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Eray, soluna gelen topa iyi uzanarak müdahale etti. Pozisyonun devamında Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
GOL. 31. dakikada Sivasspor, skora denge getirdi. Sağ kanatta savunma arkasına atılan topa hareketlenen Burhan, son çizgiye inerek ortasını yaptı. Penaltı noktasına gelen topa yatarak vole vuran Djebbour'nun şutunda kaleci Eray'ın müdahalesi yetersiz kaldı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1
35. dakikada Selçuk'un sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topu arka direkteki Melo, Umut'a indirdi. Bu oyuncunun yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü. Pozisyonu takip eden Gökhan Zan'ın altı pas içinde uçarak yaptığı kafa vuruşunda top bu kez de üst direkten döndü. Daha sonra Sivasspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top, sol çaprazdaki Chedjou'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun çektiği şutta ise hakem Halis Özkahya, Cicinho'nun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi.
GOL.36. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.
39. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında orta sahada Sivasspor'dan Ümit Kurt, Burak Yılmaz'ı arkadan çekip düşürünce hakem Halis Özkahya, faul kararı vererek, Ümit'e sarı kart gösterdi. Daha önceki dakikalardan sarı kartı bulunan Ümit Kurt, ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı.
Kalan dakikalarda iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu olmadı ve karşılaşma 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.
Burak Yılmaz "dalya" dedi
Süper Lig'de 12. sezonunu geçiren ve 7 farklı takımda forma giyen milli futbolcu, Sivasspor maçıyla çıktığı 192 karşılaşmaya 100 gol sığdırdı ve "dalya" dedi.
Lig tarihinde, Sergen Yalçın'ın ardından "Dört Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray formalarını giyen ikinci futbolcu olan Burak, 2011-2012 sezonunda Trabzonspor kadrosunda 33 golle, geride kalan sezonda ise Galatasaray formasıyla 24 golle gol krallığı yaşadı.
Burak Yılmaz, Süper Lig tarihinde "100'ler Kulübü"ne giren 35. isim oldu.
Türk futbolunda geride kalan 55 sezonda 4'ü yabancı toplam 34 futbolcu, Süper Lig'de 100 ve üzeri gol atmayı başardı.
Galatasaray Sivasspor galibiyetiyle moral buldu
Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasındaki zorlu karşılaşmada Galatasaray, Sivasspor engelini 2-1'lik skorla aştı.
Özellikle ilk yarısı çekişmeli geçen maçta sarı-kırmızılı takımın gollerini 13. dakikada Burak Yılmaz ve 36. dakikada penaltıdan Selçuk İnan atarken, Sivasspor'un tek golü ise 31. dakikada Djebbour'dan geldi.
Ligin 12. haftasında 6. galibiyetine ulaşan Galatasaray, puanını da 22'ye çıkartmayı başardı.
Son iki resmi maçında Kopenhag ve Fenerbahçe'ye yenilen Galatasaray, bugün Sivasspor karşısında aldığı 3 puanla moral buldu.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Danimarka temsilcisi Kopenhag'a 1-0 ve Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen sarı-kırmızılı ekibin elde ettiği bu galibiyet, yine UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki önemli Real Madrid karşılaşması öncesi takımda moralleri düzeltti.
Sivasspor'da 3, Galatasaray'da 1 futbolcu kırmızı kart gördü
Karşılaşmada hakem Halis Özkahya 4 kez kırmızı kartını çıkarırken, Sivasspor'dan 3, Galatasaray'dan da 1 futbolcu oyundan ihraç edildi.
Maçın ilk yarısında 21. dakikada Galatasaray'dan Dany Nounkeu, 39. dakikada da Sivasspor'dan Ümit Kurt ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.
Karşılaşmanın sonlarına doğru da Sivasspor'dan Costa 90. dakikada direkt, Cicinho da 90+2. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve oyun alanını terk etti.
Sarı-kırmızılı ekip, Sivas temsilcisiyle evinde oynadığı 9. karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı bildi.