Murat Ülker’den kendisini öven ve eleştirenlere cevap
İş insanı Murat Ülker, kendisi gibi iş insanları ile ilgili yaptığı röportajlara yapılan övgü ve eleştirilere yanıt verdi : “Bunlar beni yazar yapmaz, ama siz takipçilerimi önemseyen biri yapar. Ben varlığımın bu hayattaki kısmında öğrendiklerimi paylaşmaya, farklı insanların bilgi birikiminden yeni perspektifler sunmaya devam edeceğim"
![Murat Ülker’den kendisini öven ve eleştirenlere cevap](https://image.patronlardunyasi.com/crop/967x645/static/content/25-02/10/murat-ulker-ozvgu-elestiri.jpg)
Türkiye’de en üretken iş insanlarından biri kim derseniz, en başta gelen isimlerden biri kuşkusuz Murat Ülker olacaktır.
Murat Ülker, sadece iş dünyasında değil aynı zamanda kültür ve yazı hayatında da son derece etkin.
İş dünyasındaki önemli patronlarla röportajlar yapmasının dışında, okuduğu kitaplarla ilgili anektodlar, kültür hayatı ile ilgili izlenimleri ve hobilerine ilişkin deneyimlerini de kaleme alıyor.
Geçen hafta Murat Ülker’in özellikle iş dünyasına ilişkin yaptığı bu röportajlar Fehmi Koru ve Mehmet Ocaktan tarafından beğeni ile karşılanırken gazeteci Faruk Bildirici tarafından eleştirildi.
Murat Ülker neden yazdığını ilk kez kendisine ait sosyal medya hesabından şu sözlerle yanıtladı:
Öğrenmek, Paylaşmak ve İlham Almak Üzerine
Sizlerle her pazar yazılarımı paylaşıyorum. Bu benim kendime verdiğim bir ödev. Her hafta bir konu veya kitap üzerine düşünüp şerh* yazmak, pekiştirmek, faydalı olmak için paylaşmak, ‘mutlu et mutlu ol’ anlayışımın gereği. Deneyimden yararlanmak çok kıymetli, hep mentorlardan istifade ettim. Ali Koç, Ali Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Hanzade Doğan gibi önemli iş insanlarının söyleşilerden herkes faydalansın. Son günlerde hakkımda 3 farklı bakış açısı kaleme alınmış.
- Mehmet Ocaktan, entelektüel ve kültürel ilgimi vurgulayan bir yazı
- Fehmi Koru, gazeteciliğe dair yaptığı değerlendirmede, söyleşilerimi ilgiyle takip ettiğini
- Faruk Bildirici ise eleştirel bir yaklaşımla söyleşilerimin dost sohbetinden öteye gitmediğini, yazmış.
Eleştiriler kıymetlidir, ama benim amacım tabii ki gazetecilik değildir. Önemli olan paylaşımın insanlara ne kattığıdır; paylaşımlarım bir işe yarıyorsa ne ala. Blogumdaki paylaşımlarım, 6 ciltlik Hayatın İpuçları kitaplarına dönüştü. Keza Peter Lang, beşeri ve sosyal bilimler alanlarında uzmanlaşmış, uluslararası akademik dünyada saygın bir yayınevi blogumdan derlenen bir İngilizce seçki bastı; ikincisi yolda. Atlantik geçme öyküsü “Aldonlar” kitap olarak basıldı ve İngilizce çevirisi de yakında raflarda. Bunlar beni yazar yapmaz, ama siz takipçilerimi önemseyen biri yapar. Ben varlığımın bu hayattaki kısmında öğrendiklerimi paylaşmaya, farklı insanların bilgi birikiminden yeni perspektifler sunmaya devam edeceğim. İlginize teşekkür ederim ve okumak isteyenler için üç yazının linkleri:
- Mehmet Ocaktan’ın yazısı: https://lnkd.in/dMxbUeQh
-Fehmi Koru’nun yazısı: https://lnkd.in/dBxCGbCQ
-Faruk Bildirici’nin yazısı: https://lnkd.in/dSG-kDS4
Takipçilerime Teşekkür ediyorum. Yazılarımı okuyup yorumlarınızla katkı sağladınız, farklı bakış açıları sundunuz, yeni tartışmalar başlattınız; özgür tartışmaya çok değer veriyorum. Kalın sağlıcakla… *Şerh: (Osmanlı Dönemi) Açıklama. Anlaşılanı anlatmak, bir yazı veya konuşmayı kolay anlaşılması için izah etmek, tafsil etmek, yorumlamak, müşkil ve mübhem bir makaleyi açıklamak, keşif ve izhar etmek, açmak, genişletmek.
patronlardunyasi.com