Dolar
38,0087
0,05%
Euro
41,4614
0,06%
Sterlin
48,5281
0,46%
Bitcoin
2.962.042
-1,27%
BİST-100
9.477,14
0,74%
Gram Altın
3.660,3
0,50%
Gümüş
29,94
-0,50%
Faiz
46,58
-1,06%

Ciner Grubu hangi şirketi satıyor?

Medya, madencilik ve enerji piyasasında faaliyet gösteren Ciner Grubu, dev bir tesisi satıyor. Almak isteyen ise dev bir grup..

06.06.2014 16:10
Ciner Grubu hangi şirketi satıyor?
16px
32px
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2009 yılında Ciner Holding ve Eti Madencilik tarafından Beypazarı'ndaki Eti Soda Soda Külü üretim tesislerinin açılışını yapmıştı.

Wall Street Journal'den Kerim Karakaya'nın haberine göre Ciner Grubu'nun, Eti Soda Maden'deki hisselerini satmak için görüşme yapıyor. Konuya yakın iki kaynak, Ciner Grubu'nun bir süredir satış için masada olduğunu belirtti.

Medya, madencilik ve enerji piyasasında faaliyet gösteren Ciner Grubu, Eti Soda'nın yüzde 74'üne sahip bulunuyor. Geri kalan yüzde 26 hisse ise kamunun kontrolünde bulunuyor.

GÖZDE GİRİŞİM İLGİLENİYOR

Ciner Grubu'na ait olan hisselerle Ülker Grubuna ait Gözde Girişim'in de ilgilendiği öğrenildi.

The Wall Street Journal Türkiye'ye konuşan Yıldız Holding'ten bir yetkili, "Görüşmeler oldu. Ancak olumlu ya da olumsuz bir sonuca ulaştığını söyleyemeyiz" diye konuştu. Ciner Grubu konuya ilişkin değerlendirme yapmadı.

Soda Külü, cam, kağıt, deterjan ve diğer bazı endüstriyel ürünlerin üretiminde kullanılıyor. 1979 yılında MTA tarafından keşfedilmiş olan yatak için 1998 yılında Eti Soda AŞ kuruldu.

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre toplam 1.1 milyon ton üretim kapasitesine sahip tesislerin kapasitesinin yüzde 50 oranında artırılması için yatırım çalışmalarına devam edildiği belirtilirken, satışlarının 300 milyon dolar düzeyinde olduğu kaydediliyor.
editörün seçtikleri
Can Holding, Berker Ailesi’nin de hisselerini satın aldı ve Tekfen Holding’de büyük ortak oldu
Can Holding, Berker Ailesi’nin de hisselerini satın aldı ve Tekfen Holding’de büyük ortak oldu#Tekfen
benzer haberler
Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül: Trump tarifeleri taşları oynattı, hazır ve hızlı olmak için yurtdışını Ergün Güler’e bağladık
Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül: Trump tarifeleri taşları oynattı, hazır ve hızlı olmak için yurtdışını Ergün Güler’e bağladık