Dolar
38,4434
0,24%
Euro
43,6753
0,03%
Sterlin
51,1864
0,00%
Bitcoin
3.631.011
0,20%
BİST-100
9.432,55
-0,61%
Gram Altın
4.061,896
-0,76%
Gümüş
32,82
-0,88%
Faiz
48,44
0,00%

Vergi rekortmeni avukat Gürkaynak: İlk 15’ten 5’i ismini beyan etmiş; sorun bariz

Türkiye’de açıklanan vergi rekortmenleri listesinde son 9 yılda olduğu gibi bu yıl da yer alan avukat Gönenç Gürkaynak, “Bir serbest avukat kişiyi gelir verme konusunda ülkemizde 15 kişi geçebilmiş. Benden önce yer alan 14 kişiden sadece 5’i isimlerini beyan etmiş. Sorun bariz” şeklinde göndermeli bir paylaşım yaptı.

29.08.2024 11:30Güncelleme: 29.08.2024 11:37
Vergi rekortmeni avukat Gürkaynak: İlk 15’ten 5’i ismini beyan etmiş; sorun bariz
16px
32px

Murat KAYA

PD’nin bugün hikayesini kaleme aldığı avukat Gönenç Gürkaynak, Türkiye’de son 9 yılda olduğu gibi bu yılda vergi rekortmenleri listesine girmesine ilişkin kimi paylaşımlar yaptı.

“BEN ÇALIŞTIM, ÇABALADIM, YELKENİMİ AÇTIM”

Google, X (Twitter), Wikipedia ve Booking gibi önemli uluslararası dijital platformların avukatlığını üstlenerek bu başarıyı yakalayan 48 yaşındaki genç avukat, PD editörüne başarısının sırrını, “çok çalışmak”, “bilgi edinmek” ve “aileye bağlılık” mottolarıyla açıklamış, şans faktörü bir yana disiplinli çalışmayla da iyi bir gelir elde edilebileceğinin mesajlarını vermişti.

“Ben çalıştım, çabaladım, yelkenimi açtım. Başarılı oldukça çevrem gelişti” ifadelerini kullanan Gürkaynak, şans faktörünün dışlanamayacağını ancak özverili çalışmanın “şans”la açıklanamayacağını da kaydetti.

YENİ “GÖNDERMELİ” PAYLAŞIMLARI VERGİYLE İLGİLİ

Avukat Gürkaynak, kendisinin de 15. sırada yer aldığı vergi rekortmenleri listesiyle ilgili, vergisini ödemeyen ya da ödeyip de açıklamayan iş insanlarıyla ilgili “gönderme” dolu paylaşımlar yaptı.

SORUN BARİZ: BİR SERBEST AVUKATI ÜLKEMİZDE 15 KİŞİ GEÇEBİLMİŞ

Vergi rekortmeni olduğuna dair bir haberi alıntılayan Gürkaynak, ilk paylaşımında, “Yeni açıklanan vergi rekortmenleri listesinde bu yıl da vergi rekortmenlerinden olmuşum. 15. sıradayım. Bir serbest avukat kişiyi gelir vergisi verme konusunda ülkemizde 15 kişi geçebilmiş. Bunlardan benden önce yer alan 14 kişiden sadece 5'i isimlerini beyan etmiş. Sorun bariz” ifadelerini kullandı.

“ÇELİŞKİYİ DUYURMAKTAN, HER SENE REKORTMEN OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Sonraki paylaşımına ilk 20 kişilik vergi sıralaması tablosunu ekleyen genç avukat, bu başarısıyla gurur duyduğunu aktardı.

Gürkaynak, “Vergimi eksiksiz vermekten, ben vergi rekortmeni oldukça barizleşen çelişkiyi topluma duyurmaya vesile olmaktan, bir yandan her sene vergi rekortmeni olup bir yandan vergi incelemesi geçiriyor olmaktan, doğru bildiğimi söylemeyi sürdürmekten, gurur duyuyorum. Daha iyisi mümkün” dedi. 

GÖNENÇ GÜRKAYNAK KİMDİR?

Son 10 yıldır “avukat” kimliğiyle Türkiye’de vergi rekortmenleri arasına girme başarısı gösteren Gönenç Gürkaymak,  1976 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Babası akademisyen Mehmet Rüştü Gürkaynak’tır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden lisans derecesini aldıktan sonra 1998'de avukatlığa başladı ve Harvard Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

WIKIPEDIA’NIN DAVASI: BU KONUDA AİHM’E GİTMEME GEREK KALMAMALIYDI

Araştırma görevlisi olarak çalışmalar yaptı. 2004'te İngiltere ve Galler Barosu'na kabul edildi, çeşitli üniversitelerde dersler verdi.

Eski adıyla Twitter’in Türkiye’deki avukatı olarak ün yapan Gürkaynak, Rekabet Kurumu tarafından tarafından Google’nin arama pazarındaki hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında ünlü arama motorunun da temsilciliğini yaptı.

Wikipedia’nın Türkiye’den erişim engelinin kaldırılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) açılan davada Wikimedia Vakfı’nın avukatlığını da üstlenen Gürkaynak, yaptığı bir açıklamada "Böyle bir konuda Anayasa Mahkemesi’ne gitmeme de AİHM’e gitmeme de gerek kalmamalıydı” demişti.

BİLDERBERG TOPLANTILARINA DA KATILDI

2015 yılında yapılan dünya çapındaki özel Bilderberg Toplantıları’na katılan ve daha önce Galler Barosu'na kabul edilip “Solicitor” unvanı alan kişiler arasında yer alan Gürkaynak, biri Türkçe biri İngilizce iki yayınlanmış kitabının yanı sıra, özellikle "rekabet hukuku", "internet hukuku", "yolsuzlukla mücadele mevzuatı ve politikaları", "hukuk ve ekonomi", "ifade özgürlüğü" ve "kamu hukukunun ekonomi politiği" alanlarında uluslararası ve ulusal mecralarda 100'ü aşkın akademik çalışma yayımlamıştır.

Başarılı avukat ayrıca 200'ü aşkın uluslararası ve ulusal akademik konferansta yurt içinde ve yurt dışında konuşmacılık yaptı. 

patronlardunyasi.com