Özyeğin kurumsal bankacılık için gün sayıyor
Hüsnü Özyeğin'in kafasında bu kez çok şubeli bireysel bankacılık yok. İşte yeni gündemi..

Rekabet anlaşması gereği imzaladığı üç yıllık bankacılık yasağı 2009 Ağustos'unda dolacak olan Hüsnü Özyeğin Türkiye'de bu kez kurumsal bankacılığı hedefliyor..
Forbes dergisinin "En Zengin 100 Türk" listesinin bu yıl ki bir numarası Hüsnü Özyeğin, Finansbank'ın satışı nedeniyle, rekabet anlaşması gereği devam eden bankacılık yasağının sona ermesi için gün sayıyor ancak Özyeğin'in kafasında bu kez çok şubeli bireysel bankacılık yok.
PAZAR DOYMUŞ
Türkiye'de bu alanın doyduğunu savunan Özyeğin bir milyonun üzerinde kredi kartı olmayan bir bankanın kar etme şansı kalmadığını, faizlerin düşmesiyle karlı rakamın, üç - dört yıl içinde iki milyon kredi kartına kadar çıkacağını öngörüyor. Özyeğin'in Türkiye'de bankacılık yapmak için hedefinde üç - dört şubeli, kurumsal bankacılıkla başlamak var.
Satın almak isteyebileceği bir kurumsal banka bulunmadığını belirten Özyeğin operasyonların tümünü belki de Hollanda merkezli Credit Europe Group (CEG) üzerinden yapabileceklerini ifade ediyor. Finansbank'ı 2006 yılında 2.7 milyar dolara Yunanlılara satan Hüsnü Özyeğin, CEG geçen yıl yüzde 45 büyüterek toplam aktiflerini 20 milyar dolara yaklaştırdı. Özyeğin, bu grubun şu an "Finansbank'la Denizbank arasında bir büyüklüğe" geldiğini ifade ediyor. CEG, Çin'de faaliyet gösteriyor; Almanya ile Belçika'da da şubeleri var.
Elektrik üretimi haziranda
Bergama'daki 15 megawatt'lık rüzgâr enerjisi santrali yatırımıyla önümüzdeki haziranda elektrik üretmeye başlayacak olan Özyeğin ortağı olduğu Kumport Limanı'nın kalan yüzde 50'lik hissesini, yaklaşık 400 milyon dolarlık toplam değer üzerinden ortaklarından satın aldı. Özyeğin, ülkenin konteynır trafiğinin yüzde 14'ünü bünyesinde barındıran bu dev yapıyı da işletecek.
Sabah