Özel olarak korunan inek 4 milyon dolara satıldı
Güvenlik kameraları ve veteriner gözetiminde silahlı korumalarla özel olarak korunan inek, 4 milyon dolara (yaklaşık 143 milyon TL) satılarak dünyanın en pahalı ineği unvanını aldı. Hızlı kas gelişimi, yüksek doğurganlığı ve genetik özellikleri yavrularına aktarma yeteneği sayesinde ineğin yumurta hücreleri yaklaşık 8.9 milyon TL'den satılıyor.
Brezilya’da yaşayan "Viatina-19 FIV Mara Movéis" isimli inek, 4 milyon dolarlık (yaklaşık 143 milyon TL) değeriyle Guinness Dünya Rekorları’na "en pahalı inek" olarak adını yazdırdı. 1.100 kilogram ağırlığa ulaşan bu dev inek, türünün ortalama yetişkin bireylerinden iki kat daha büyük.
KALE GİBİ KORUNUYOR
Viatina-19, silahlı koruma, güvenlik kameraları ve veteriner gözetiminde özel olarak korunuyor. Sahipleri, otoyollara reklam panoları yerleştirerek çiftçilere ve meraklı ziyaretçilere bu "süper ineği" görmeleri için çağrıda bulunuyor.
YUMURTA HÜCRELERİ DE 8.9 MİLYON TL
Viatina-19’un fiyatını bu kadar yükselten en büyük etken; hızlı kas gelişimi, yüksek doğurganlığı ve bu genetik özellikleri yavrularına aktarma yeteneği. Yetiştiriciler, bu özellikleri gelecek nesillere aktarmak için inekten alınan her yumurta hücresinin 250 bin dolara (yaklaşık 8.9 milyon TL) satıldığını belirtiyor.
"SONUNDA TÜM DÜNYAYI BESLEYECEĞİZ"
İklim bilimciler, sığır eti üretiminin dünyanın en büyük sera gazı kaynaklarından biri olduğunu ve Amazon ormanlarının yok olmasına neden olduğunu vurguluyor. Ancak, Brezilya ekonomisi için hayvancılık büyük bir sektör. Ülke, dünyanın en büyük sığır eti ihracatçısı olarak pazarını genişletmeye devam ediyor.
Viatina-19’un sahiplerinden Ney Pereira, sığır yetiştiriciliğinin önemine vurgu yaparak, "Biz elit sığırları kesmiyoruz, onları yetiştiriyoruz. Sonunda tüm dünyayı besleyeceğiz. Viatina’nın bu vizyonun bir parçası olacağına inanıyorum" dedi.
patronlardunyasi.com