Nijerya'da fare dışkısından bulaşan Lassa ateşi nedeniyle 4 sağlık çalışanı öldü
Nijerya'nın Oyo eyaletinde, hayvandan insana geçen ve ölümcül olabilen Lassa ateşi nedeniyle 4 sağlık çalışanı öldü. Ülkede 2019 yılında bu hastalık nedeniyle acil durum ilan edilmişti. Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan hastalık, insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor.
Nijerya'nın güneybatısında yer alan Oyo Eyaleti Enformasyon Komiseri Dotun Oyelade, Lassa ateşi hastalığıyla ilgili açıklama yaptı.
LASSA ATEŞİ HASTALIĞI PATLAK VERDİ
Dotun Oyelade, eyaletin Saki West bölgesinde Lassa ateşi salgınının patlak verdiğini belirtti. Oyelade, salgın nedeniyle 4 sağlık çalışanın yaşamını yitirdiğini kaydetti.
Ülke genelinde bu yıl 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği salgında hükümet, hastalığın tedavisi için 3 ilaç belirlendiğini duyurmuştu.
SALGINA İLK OLARAK 1969'DA RASTLANMIŞTI
Mali, Togo, Gana, Liberya, Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde görülen Lassa ateşine Nijerya'da ilk olarak 1969'da ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde rastlanmıştı. Nijerya hükümeti, 23 Ocak 2019 tarihinde Lassa ateşi nedeniyle acil durum ilan etmişti.
FARE DIŞKISIYLA BULAŞIYOR, İNSANDAN İNSANA GEÇEBİLİYOR
Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan hastalık, insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor. Yetkililer, halkı fare ve diğer kemirgenlerle temas etmemeleri konusunda uyarıyor.
patronlardunyasi.com