Dolar
38,4352
0,21%
Euro
43,7553
0,18%
Sterlin
51,2525
0,11%
Bitcoin
3.628.703
0,14%
BİST-100
9.432,55
-0,61%
Gram Altın
4.069,554
-0,57%
Gümüş
32,84
-0,80%
Faiz
48,44
0,00%

İzmir'de ESHOT çalışanları grev için kontak kapattı, metro arızalandı; vatandaşlar isyan etti

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğüne bağlı otobüs şoförlerinin iş bırakma eylemi nedeniyle kontak kapattı. Kentte sabah saatlerinde metro seferlerinde de aksama yaşandı. Bazı yolcular, aksama nedeniyle duruma tepki gösterdi.

08.01.2025 12:52Güncelleme: 08.01.2025 12:55
Haberi paylaşın
İzmir'de ESHOT çalışanları grev için kontak kapattı, metro arızalandı; vatandaşlar isyan etti
16px
32px

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğüne bağlı otobüs şoförleri maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle greve gitti.

OTOBÜS DURAKLARINDA KALABALIK, YOLLARDA TRAFİK OLUŞTU

Otobüs şoförleri, sabah 06.00-07.00 saatlerinde sefere çıkmadı. Otobüs duraklarında kalabalık oluşurken bazı vatandaşların otobüs yerine kendi araçlarını kullanmaları nedeniyle trafikte de yoğunluk gözlendi.

Resim

METRO SEFERLERİ DE ARIZA YAPTI

Kentte sabah saatlerinde metro seferlerinde de aksama yaşandı. Fahrettin Altay-Evka 3 güzergahında arıza gerekçesiyle yaşanan aksamalar istasyonlarda yoğunluğa yol açtı. 

Bazı yolcular, aksama nedeniyle güvenlik personeline tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay dün yaptığı açıklamada bu grevin hukuksuz olduğunu öne sürerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine payından yapılan kesinti nedeniyle yaşanan geçici ödeme krizini gerekçe göstererek yetkili sendikaların bir kısmı hukuksuz şekilde eyleme gitmiştir.

Ancak şehrimizde metro, tramvay ve gemi seferleri normal tarifelerinde devam etmektedir. İzmir Belediyesi Elektrik Su, Havagazı, Otobüs ve Troleybüs Umum Müdürlüğü (ESHOT) seferlerinde ise kısmi sıkıntı yaşanmaktadır.

Ortaya çıkan bu olağanüstü süreci en kısa sürede normale döndüreceğimizi bilginize sunarız.”

İLGİLİ HABER

İzmir'de ESHOT çalışanları grev kararı aldı, belediye başkanı Cemil Tugay'dan açıklama geldi

patronlardunyasi.com