İSO: Türkiye’nin odak noktası geleceği kaybetmemek olmalı

İSO: Türkiye’nin odak noktası geleceği kaybetmemek olmalı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi Üyeleri, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgenin kalkınmasına katkı sunacak iş birliği olanakları için Hatay ve Adana’yı ziyaret etti. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Türkiye’nin odak noktası, geleceği kaybetmemek olmalı. Önümüzdeki 30 yılı planlayacak istihdam, insan kaynakları projelerine odaklanmalıyız.” açıklamasında bulundu.

İSO: Türkiye’nin odak noktası geleceği kaybetmemek olmalı
16px
24px
11.11.2024 11:29Güncelleme: 11.11.2024 11:40
ABONE OLgoogle

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyeleri, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrasında dayanışma duygusu ve bölgenin yeniden yapılandırılmasına yönelik iş birliği olanaklarını geliştirmek üzere 7-9 Kasım tarihleri arasında Hatay ve Adana illerini kapsayan yeni bir ziyaret gerçekleştirdi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ev sahipliğinde İSO Yönetim Kurulu Üyeleri, İSO Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri ve İSO Meclis Üyelerinin katıldığı seyahat kapsamında Antakya İlçesi’nde bir yıl önce kurulan İSO Yaşam Kenti ziyaret edildi. İSO Meclisi Üyeleri, Adana Sanayi Odası ile de ortaklaşa Meclis toplantısı düzenleyerek iş birliği fırsatlarını ele aldı. 

 

Ziyaretin ilk gününde İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclisi Üyeleri, Hatay Vali Yardımcısı Resul Yıldırım, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden ve AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’in de katılımıyla İSO Yaşam Kentinde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek yaşam koşullarını yakından inceledi ve kalıcı konutlara geçiş sürecinden önce gerçekleştirilebilecek iyileştirme önerilerini not aldı. 

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Afet sonrası iki ay gibi kısa bir sürede kurduğumuz İSO Yaşam Kenti, yalnızca geçici barınma çözümü değil, çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarının, oyun alanlarının ve yaşlılarımızın bakım ihtiyaçlarının da düşünüldüğü kapsamlı bir yaşam alanı. Burada bir ilçe nüfusuna denk gelen yaklaşık dört bir vatandaşımız hayatına devam ediyor. İSO olarak elimizi bu projenin üzerinde tutmaya gayret ettik. Halen buradaki sorunları ve ihtiyaçları takip etmek üzere bir görevlimiz burada bulunuyor ve gerekli durumlarda hızlı çözümler üretmek için yerel yöneticilerimizle iş birliği yapıyoruz. Dileğimiz, vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına yerleştirilmesi. Ümidimiz, bu sürecin en kısa zamanda tamamlanmasıdır. Bu projeye katkı sağlayan herkese yürekten teşekkür ederim” dedi. 

İSO Yaşam Kenti’ne yapılan ziyaretin ardından, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanlık Divanı Üyeleri, İskenderun Sanayi ve Ticaret Odasını da giderek İskenderun Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis Başkanı Zeki Altun ve bölge sanayicileri ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

BAHÇIVAN: ODAK NOKTASI; GELECEĞİ KAYBETMEMEK

Ziyaretin ikinci gününde İSO heyeti Adana’ya geçti ve bu Adana Sanayi Odası (ADASO) ile ortak bir meclis toplantısı gerçekleştirildi. ADASO’nun kurulduğu 1966 yılından bu yana ilk kez gerçekleştirilen İSO-ADASO Ortak Meclis Toplantısı’nda konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, şunları söyledi: 

Sanayide bugün özellikle makroekonomik koşullar rekabet zorluyor. Buna rağmen asıl odaklanmamız gereken nokta, geleceği kaybetmemek olmalı. Beş ya da 10 yılı değil 30 seneyi planlayacak uzun vadeli, istihdama ve insan kaynakları projelerine, rekabetin daha da güçleştiği bu jeopolitik ortamda katma değer yaratmaya odaklanmalıyız. Sanayiciler olarak bizler, bu ülkenin muasır geleceği için en çok fikir koyan, hayaller koyan grubuz. Bugün dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında Türkiye’den sadece bir üniversitenin olması, bu hayalleri hayata geçirmemizi zorlaştırıyor. Eğitim konusunda en iyi MR sonucu orası. Övünmek, güçlü üniversitelerimizin varlığı ile mümkün. Eğitim eleştirileri daha güçlü olmalı çünkü bedelini sanayici ödüyor, ülke ödüyor. Adana ile geleceğin sanayicilerini yetiştirmede ve eğitime dönük çalışmalarda birlikte hareket etmek çok iyi olacak. Bu tür işbirlikleri hem Adana hem de İstanbul’un sanayi potansiyelini daha da yukarıya taşıyacak”

Bahçıvan, 1966 yılında ADASO’nun kuruluşuna İSO’nun maddi destek sağladığını gösteren belgenin paylaşılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek “Bu tarihi bağın iki kurum arasındaki kardeşliği ve iş birliğini güçlendiren en önemli sembollerden biri. ADASO Başkanımız Sayın Zeki Kıvanç, Adana’nın 10 önemli özelliğini saydı. 11.si Adana’nın kadirşinaslığı, gönül dostluğu, hatıralara saygınız. İSO’nun katkısını unutmadınız, ben de helali hoş olsun diyorum” dedi. 

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da “Damakları çatlatan, ülke ekonomisini doyuran, enerjisiyle yaşayan, uyumayan, Türkiye’nin 7.büyük ili olan Adana için çok heyecanlı çalışıyoruz. Ocak-ekimde Adana’nın ihracatı geçen seneye göre yüzde 5’lik artışla 2 milyar 472 milyon dolar oldu. Ancak hak ettiğimiz konumda değiliz. Kalkınma için il bazında değil de ilçe bazında teşvik lazım. Teşvik mevzuatı yeniden ele alınmalı, ilçeleri ayağa kaldıracak teşvik lazım. Tufanbeyli’ye 10. Bölge, Adana’ya da 1. ya da 3. Bölge teşvikleri verilmeli. İnsanları doğduğu yerde barındırmak, kazandırmak önemli” dedi.  

İSO Meclisi’nin Hatay ve Adana’yı kapsayan seyahatinin son gününde Tarsuslu sanayici ve iş insanları ile de bir araya gelindi. İSO Yönetim Kurulu ve İSO Meclisi Başkanlık Divanı üyelerinin ziyaret ettiği Tarsus Sanayi ve Ticaret Odası’nda Oda Başkanı Ruhi Koçak ve Tarsus Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Sayın Hüsnü Yağcı ev sahipliğindeki buluşmada kentin ekonomik gelişimi ele alındı ve karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için birlikte yapılabilecek projeler istişare edildi.

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde