İngiltere ve Almanya 'çığır açıcı' savunma anlaşması imzaladı

İngiltere ve Almanya 'çığır açıcı' savunma anlaşması imzaladı

İngiltere ve Almanya, İngiltere hükümetinin "çığır açan bir savunma anlaşması" olarak adlandırdığı, güvenliği, yatırımı ve istihdamı artırmayı amaçlayan bir anlaşmaya imza atacak. Anlaşma ile savunma şirketi Rheinmetall, İngiltere'de namlu üretecek.

İngiltere ve Almanya 'çığır açıcı' savunma anlaşması imzaladı
16px
24px
23.10.2024 02:10Güncelleme: 23.10.2024 02:13
ABONE OLgoogle

Anlaşmaya göre Alman savunma şirketi Rheinmetall, İngiltere'de topçu silahları için namlu üretecek yeni bir fabrika açacak ve 400 kişiye istihdam sağlayacak.

İki ülke, yeni uzun menzilli füze ve insansız hava araçları geliştirmek için birlikte çalışacak.

Alman deniz gözetleme uçakları da İskoçya'daki RAF Lossiemouth'dan periyodik olarak Kuzey Atlantik'te devriye uçuşları gerçekleştirecek.

400 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

İşçi Partisi muhalefetteyken Almanya ile daha yakın askeri ilişkiler kurma sözü vermişti ve bu, hükümetin Brexit sonrası önemli Avrupa müttefikleriyle ilişkileri yeniden düzenleme yönündeki daha geniş çaplı çabasının bir parçası olarak görülüyor.

Anlaşma, İngiltere'nin Almanya ile ilk savunma anlaşması olması bakımından önem taşıyor.

Almanya ve İngiltere, Avrupa'nın en büyük savunma harcaması yapan iki ülkesi ve Ukrayna'ya en büyük Avrupa askeri bağışçısı konumundalar.

Savunma Bakanı John Healey, bunun iki ülkenin ordularını ve savunma sanayisini yakınlaştıran "bir dönüm noktası" olduğunu söyledi.

Ortak girişim kapsamında İngiliz ordusu için yeni tanklar ve zırhlı araçlar da üretiyorlar. Almanya'nın Rheinmetall ve İngiltere'nin BAE Systems şirketleri, Shropshire, Telford'da Boxer zırhlı savaş aracını ve son Challenger 3 tankını üretmek için RBSL'yi kurdular.

Yeni Trinity House Anlaşması uyarınca Rheinmetall, İngiltere'de topçu silahları için namlu üretmek üzere yeni bir fabrika inşa edecek. İngiltere'nin on yıldan fazla bir süre önce namlu üretmeyi bırakmıştı.

Yeni fabrikanın yeri henüz açıklanmadı ancak Savunma Bakanlığı (MOD), 400'den fazla kişiye istihdam sağlanacağını ve Sheffield Forgemasters tarafından üretilen İngiliz çeliğinin kullanılacağını söylüyor.

Çelik üreticisi yakın zamanda İngiltere Hükümeti tarafından satın alındı. İlk topçu silahı namlularının 2027'de üretim hattından çıkması bekleniyor.

İLK ÜRETİM 2027’DE

Trinity House Anlaşması ayrıca, MOD'un daha hassas olacağını ve mevcut sistemlerden daha uzağa ateşlenebileceğini söylediği yeni bir uzun menzilli füze geliştirme taahhüdünü de içeriyor. İngiltere'nin aksine, Almanya Ukrayna'ya Taurus seyir füzesini tedarik etmeyi reddetti.

İngiltere ve Almanya, her iki ülke tarafından işletilen Typhoon jetleriyle birlikte uçabilecek insansız hava araçlarının geliştirilmesi konusunda daha fazla iş birliği yapacak.

Alman P8 deniz gözetleme uçağı, Kuzey Atlantik'te devriye gezmeye yardımcı olmak için İskoçya'daki RAF Lossiemouth'tan periyodik olarak faaliyet gösterecek. Diğer NATO müttefikleri de birkaç yıldır aynısını yapıyor.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, anlaşmanın Avrupa ve NATO'yu güçlendireceğini söyledi.

"Avrupa'da güvenliği hafife almamalıyız" diyen Trump, yürütülen projelerin diğer ortaklara da açık olacağını sözlerine ekledi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde