Hangi göz hastanesi Suudilere satıldı?
Günde 3 bine yakın hastaya bakan göz hastanesi hızlı büyümesi yabancı fonların da ilgisini çekti.

Türkiye’de ihtisas hastaneciliğinde de rekabet günden güne artıyor. Özellikle göz hastanelerinde bunu görmek mümkün. Dünya Göz Hastaneleri bu alanda öncü olsa da son üç yıldır Avrupagöz Hastaneleri’nin rekabete yeni bir soluk kattığı bir gerçek. 37 yaşındaki genç girişimci Ramazan Burak Telli’nin 2009’ta İstanbul Aksaray’da tek bir merkezken tamamını satın aldığı Avrupagöz, 2011 yılından itibaren hızlı bir büyüme sürecine girdi.
Halen İstanbul’da altı, Ankara, Çorlu, Tekirdağ, Elazığ ve Kütahya’da birer şubesi bulanan Avrupagöz toplamda 11 şubeyle hizmet veriyor. Diyarbakır, Malatya, Isparta, Zonguldak ve Trabzon’da da yatırımları devam ediyor.
Günde 3 bine yakın hastaya bakan Avrupagöz’lerin hızlı büyümesi yabancı fonların da ilgisini çekti. Son birkaç yıldır birçok fon ile görüşen Ramazan Burak Telli, göz hastanelerinin yüzde 40’ını Suudi Arabistan sermayeli Nesmal Holding’e ve bu holdingin sağlıktaki uzantısı olan ReAya Holding’e satmış. Satış için iki hafta önce el sıkışılmış. Şirket hisselerinin yüzde 20’sini Nesmal’in yüzde 20’sini ise ReAya Holding’in aldığını belirtelim.
Suudi Arabistan sermayeli Nesmal Holding daha önce Türkiye’de reçetesiz ilaç üreticisi Orzaks İlaç’a,Etis Lojistik’e ve IT firması Basistek’e de ortak olmuştu. Bu satışı doğrulayan Avrupagöz Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, “Nesmal’in ortaklığından sonra yatırımlarımız hızla devam edecek. 2014’te 200 milyon TL ciroya ve 20 şubeye ulaşmayı planlıyoruz. Amacımız 2015’un ikinci çeyreğinde halka açılmak” diyor. ReAya Holding’in Suudi Arabistan ve Dubai’de hastaneleri var. Avrupagöz Hastaneleri de yurtdışına açılmak istiyor. Hatta Azerbaycan’ın Baku kentinde araştırmalara başlamış bile…
Para dergisi