Dolar
38,4258
0,03%
Euro
43,6706
-0,19%
Sterlin
51,1815
-0,01%
Bitcoin
3.593.217
0,55%
BİST-100
9.481,38
-0,10%
Gram Altın
4.075,099
-1,47%
Gümüş
33,36
-0,67%
Faiz
48,06
-0,39%

Halka arzdan neden vazgeçti

Digiturk, Londra Borsası'nda yapmayı planladığı halka arzdan vazgeçti. Peki neden?

06.11.2007 16:23
Haberi paylaşın
Halka arzdan neden vazgeçti
16px
32px

Türkiye'nin en büyük digital yayın platformu niteliğindeki Çukurova Grubu'na ait Digiturk halka arzdan vazgeçti. Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem, şirketin sermayesinin yüzde 25'i için planlanan birincil halka arz planının durdurulduğunu açıkladı.

Özerdem yaptığı açıklamada, "Digiturk'ün yurtdışında yüzde 25 oranında halka arzı planlanmış, ancak satış için gerekli piyasa koşulları oluşmadığı için işlemler tarafımızdan durdurulmuştur" dedi. 

Özerdem, "Şirketimiz hissederları Digiturk'ün giderek artan değerine inanmakta ve halka arz için herhangi bir zamanlama baskısı altında olmadıklarından hisselerini gerçek değeri altına satmak yerine Digiturk'e yatırım yapmaya devam etmeyi tercih etmektedirler" dedi.  Likidite sıkışıklığıyla ortaya çıkan global piyasa koşulları Romanyalı bir uydu TV ve internet şirketi olan RCS & RDS'nin de yaklaşık 540 milyon dolarlık halka arzından bugün vazgeçmesine neden oldu.

Digiturk planladığı halka arzda, 50 milyon GDR'a (global depositary receipts) kadar hisseleri tanesi 9-11 dolar arasında fiyatla halka arz etmeyi planladığını Ekim sonunda açıklamıştı. Halka arzın global koordinatörleri Credit Suisse, JPMorgan ve Lehman Brothers olarak belirlenmişti.

550 MİLYON $ HEDEFLENİYORDU

Türkiye'nin en büyük digital yayıncılık şirketi Digiturk, Londra Borsası'nda yapacağı yüzde 25'lik hisse satışı ile 550 milyon dolar sağlamayı hedefliyordu.  Ocak-Haziran dönemindeki gelirlerinin yüzde 73'ünün abonelik ücretlerinden, yüzde 19'unun ise reklam ve sponsorlardan sağlayan Digiturk'un halen 1 milyon 800 bin abonesi bulunuyor.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ta 24 Ekim'de yayınlanan haberde, Digiturk'ün Londra Borsası'nda halka arzına dikkat çekilerek, "Türk medya sektöründe patlama yaşanıyor" yorumu yapılmıştı.  Haberde, söyle denilmişti:

"Ülkenin güçlü ekonomik performansı, reklam gelirlerini yukarıya çıkartırken Türk medya sektörü bir patlama yaşıyor. Geçen yıl Türk şirketleri, reklam için 3.7 milyar YTL (1.5 milyar sterlin) harcadı. Bu da, 2005 yılına göre yüzde 23'lük bir tırmanışa işaret ediyor." Gazeteye konuşan bir bankacı, Türkiye'nin henüz gelişimini tamamlamamış pazarı ve göreli olarak genç nüfusunun Digiturk açısından iyi bir fırsat oluşturduğunu söylemişti.

Şirketin yaklaşık yüzde 47'si ABD'li özel sermaye fonu Providence Equity Partners'a, kalan yüzde 53'ü Çukurova grubu şirketlerine ait bulunuyor. Türkiye'nin en büyük digital yayın platformu niteliğindeki Digiturk, Londra Borsası'nda yapmayı planladığı halka arzdan vazgeçti. Şirket, yüzde 25'lik hisse satışıyla 550 milyon dolarlık gelir hedefliyordu.

Türkiye'nin en büyük digital yayın platformu niteliğindeki Çukurova Grubu'na ait Digiturk halka arzdan vazgeçti. Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem, şirketin sermayesinin yüzde 25'i için planlanan birincil halka arz planının durdurulduğunu açıkladı. Özerdem yaptığı açıklamada, "Digiturk'ün yurtdışında yüzde 25 oranında halka arzı planlanmış, ancak satış için gerekli piyasa koşulları oluşmadığı için işlemler tarafımızdan durdurulmuştur" dedi.  Özerdem, "Şirketimiz hissederları Digiturk'ün giderek artan değerine inanmakta ve halka arz için herhangi bir zamanlama baskısı altında olmadıklarından hisselerini gerçek değeri altına satmak yerine Digiturk'e yatırım yapmaya devam etmeyi tercih etmektedirler" dedi.  Likidite sıkışıklığıyla ortaya çıkan global piyasa koşulları Romanyalı bir uydu TV ve internet şirketi olan RCS & RDS'nin de yaklaşık 540 milyon dolarlık halka arzından bugün vazgeçmesine neden oldu.