GİKAD’ın Kıbrıs’ta düzenlediği İş’te Kadınlar Zirvesi’ne 250 kadın girişimciyi katıldı

GİKAD’ın Kıbrıs’ta düzenlediği İş’te Kadınlar Zirvesi’ne 250 kadın girişimciyi katıldı

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD), Global Girişimcilik Haftası’nda düzenledikleri İş’te Kadınlar Zirvede etkinliğinde Türkiye, Arap Emirlikleri, Balkan ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri’nden gelen 250 girişimci kadını Kıbrıs’ta ağırladı. Düzenlenen panellerde yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm, toplumsal dönüşüm ve sanatta dönüşüm konuşuldu.

GİKAD’ın Kıbrıs’ta düzenlediği İş’te Kadınlar Zirvesi’ne 250 kadın girişimciyi katıldı
16px
24px
26.11.2024 15:05Güncelleme: 26.11.2024 15:13
ABONE OLgoogle

Elif Yıldız HARMANKAYA

Girne Acapulco Resort Otel’de gerçekleşen zirvenin açılışında konuşan GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, Atatürk’ün “Kadınları geride bırakan toplum geri kalmaya mahkumdur” sözünü hatırlatarak, kadınların yalnızca iş gücüne katılımıyla değil, liderlik ve dönüşüm süreçlerinde de ön planda olması gerektiğini belirtti. Kavuklu, kadınların çevresel, dijital ve toplumsal sorunlara çözüm üretme potansiyeline dikkat çekerek, “Kadın, sözünü tutar, hedeflerine ulaşır ve toplumları ileriye taşır” dedi.

PANELLERDE ÜÇÜZ DÖNÜŞÜM TARTIŞILDI

Etkinlik boyunca düzenlenen paneller, yalnızca ilham verici konuşmalar değil, somut çözüm önerileriyle de dikkat çekti. Yeşil Dönüşüm panelinde çevre ve iklim konuları ele alındı. TURYİD Genel Sekreteri ve İTO Restoran Komite Başkanı Ebru Koralı, turizm sektörünün çevresel etkilerini rakamlarla gözler önüne serdi. Koralı, “Turizm bir yandan ülke ekonomisinin gözdesi iken, toprak kaybı, biyoçeşitliliğin azalması, su kirliliği ve gıda israfı gibi sorunları da beraberinde getiriyor. Bugün geldiğimiz noktada yeşil dönüşüm bir ideal olmaktan öte bir zorunluluk. Bağlantılı olduğumuz enerji, lojistik ve gıda alanlarıyla birlikte dikkatli bir yönetimle zararları minimize eden bir yaklaşım benimsemeliyiz” dedi. 

Ayrıca, porsiyon büyüklüğünün müşterinin seçimine bırakılmasıyla yılda 4 ton gıda atığının önlenebileceği ve sürahi kullanımı ile yılda 10 bin cam ve plastik şişe atığının engellenebileceği gibi çözüm önerileri sundu.

TEKNOLOJİDE CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÖNEMLİ

Dijital Dönüşüm panelinde kadınların dijitalleşme süreçlerindeki yeri tartışıldı. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Esra Bezircioğlu, kadınların dijital dünyada liderlik etmelerinin ekonomiye olan katkılarına dikkat çekerken, teknolojide cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaptı.

KIRSALDAKİ KADINLAR DESTEKLENMELİ

“Toplumsal Dönüşüm” panelinde ise kadına şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kırsalda kadınların güçlendirilmesi gibi konular ele alındı. TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Açık, küresel cinsiyet eşitsizliği raporundaki çarpıcı verilere değinirken, tarım eski Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, kırsaldaki kadınların desteklenmesinin tarımsal kalkınma ve gıda güvenliği için kritik olduğunu belirtti.

“Sanatta Dönüşüm” paneli ise sanatın toplumsal farkındalık yaratmadaki etkisine odaklandı. Kültür-sanat projelerinde yer alan kadın liderler, sanatın dönüştürücü gücünü örneklerle ele aldı.

ZİRVEDE PARLAYAN İŞ FIRSATLARI

Etkinlik, akademik tartışmaların yanı sıra renkli ve keyifli bir atmosferde gerçekleşti. İlk günün sonunda düzenlenen Zirvede Parla Partisi, katılımcılara yeni iş bağlantıları kurma fırsatı sunarken, ikinci gün sivil toplumun iyi uygulama örnekleriyle devam etti. Etkinlik, ünlü sanatçı Derya Uluğ’un coşkulu konseriyle son buldu.

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde