Geçen yıl Mey|Diageo Türkiye Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Levent Kömür, Uludağ İçecek’in yeni CEO’su oluyor

Geçen yıl Mey|Diageo Türkiye Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Levent Kömür, Uludağ İçecek’in yeni CEO’su oluyor

Levent Kömür, geçen yıl mart ayında Mey|Diageo Türkiye Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldı. Kömür, bir yıl aradan sonra iş hayatına Uludağ İçecek’in CEO’su olarak geri dönüyor. Kömür, mart ayı içinde yeni görevine başlayacak.

Geçen yıl Mey|Diageo Türkiye Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Levent Kömür, Uludağ İçecek’in yeni CEO’su oluyor
16px
24px
20.02.2025 15:25Güncelleme: 20.02.2025 15:30
ABONE OLgoogle

Necla DALAN

Geçen yıl mart ayı sonunda Mey|Diageo Türkiye Genel Müdürlüğü görevini Bahar Uçanlar’a devreden Levent Kömür’ün yeni adresi belli oldu. Kömür, mart ayından itibaren Uludağ İçecek’in CEO’su olarak kariyerinde yeni bir sayfa açacak.  Uludağ İçecek’e 1997 yılında katılan Mete Öz, 2001 yılından bu yana CEO’luk görevini sürdürüyor. 

1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Kömür, iş hayatına Procter & Gamble'da Marka Yöneticisi Asistanı olarak başladı, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden sorumlu Bölgesel Marka Yöneticisi olarak çalışmaya devam etti ve Pazarlama Direktörü olarak Procter & Gamble Mısır ve Yakın Doğu'da (Mısır, Lübnan, Ürdün, Suriye ve Irak), Procter & Gamble Türkiye ve Procter & Gamble Güney ve Doğu Afrika’da bulundu. 

TÜSİAD’IN YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİNDEN

Dünyanın önde gelen alışveriş pazarlama ajanslarından biri olan Integer Group'un İstanbul Ofisi Genel Müdürü olarak kariyerine devam eden Kömür, daha sonra Mey|Diageo Türkiye’ye geçti. Levent Kömür 2024 yılındaki genel kurul toplantısından bu yana da TÜSİAD Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olan Kömür, aynı zamanda TÜSİAD Tarım, Gıda ve Hizmetler Yuvarlak Masa Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

NAZIM HİKMET’Lİ VEDASI DİKKAT ÇEKMİŞTİ 

Levent Kömür Mey|Diageo’ya veda etmeden önce çalışma arkadaşları Asmalı Cavit’te bir veda yemeği düzenlendi. Kömür de sosyal medya hesabından bir teşekkür paylaşımı yaptı. Teşekkür mesajına bu yolcukta kendisine eşlik eden birini unutmak endişesiyle toplu fotoğraf koymayan Kömür, bunun yerine Cumhuriyetin 100’üncü yılında Çiçek Pasajı’ndaki kutlama ile Asmalı Cavit’te veda yemeğinden iki fotoğraf koydu. 

Kömür,mesajını Dostoyevski’nin Suç ve Ceza eserinden bir bölümle bitirdi ve şunları söyledi:  

"Ama burada yeni bir hikaye başlıyor: Bir insanın yavaş yavaş yenilenmesinin, yeni bir hayat bulmasının, bir dünyadan başka bir dünyaya geçişinin, şu ana kadar hiç bilmediği yeni bir gerçekle tanışmasının öyküsü… ve bu hikaye yeni bir kitabın konusu olabilir. Bizim şimdiki hikayemiz ise burada bitiyor.’’ 

ULUDAĞ İÇECEK TÜRKİYE’NİN ASIRLIK ŞİRKETLERİNDEN 

Biraz da Uludağ İçecek hakkında bilgi vereyim. Uludağ İçecek “Uludağ” çatı markası altında 6 kategori, 11 alt marka, 45 çeşit ürünle iç ve dış pazarlarda faaliyet gösteriyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mehmet H. Erbak, Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcılığı’nı ise Ömer Kızıl yürütüyor. 

Şirketin web sitesindeki bilgilere göre Uludağ markasının çıkışı Cumhuriyet öncesine, 1912'ye dayanıyor. İlk kurulduğunda "Keşiş Dağı Maden Suyu" olarak bilinen marka, Keşiş Dağı'nın isminin 1925'te Uludağ olarak değişmesinden hemen sonra, 1926'da "Uludağ" adını almış.
10 Mayıs 1931'de ise Uludağ Maden Suları Türk Limited şirketi kurulmuş ve tüm faaliyetler bu şirket çatısı altında toplanmış.

ATATÜRK’ÜN İMZASINI TAŞIYAN İMTİYAZ 1930’DA ALINDI

İbrahim Talat Bey, 1870'te başlattığı maden suyu arama iznini 26 Mayıs 1912'de almış, 3 Temmuz 1916'da Sultan V. Reşad'ın imzasıyla Keşiş Dağı Maden Suyu imtiyazına sahip olmuş.
Bu imtiyaz, 1923'te aynı aileden İbrahim Talat Bey'in bacanağı Hüseyin Sıtkı Ulusu'ya geçmiş. 
4 Ağustos 1926'da bu imtiyaz feshedilmiş, sonrasında maden suları için ikinci kez imtiyaz, 29 Ocak 1930'da Gazi Mustafa Kemal'in imzasını taşıyan izinle tekrar alınmış. 
10 Mayıs 1931'de ise Uludağ Maden Suları Türk Limited şirketi kurulmuş ve tüm faaliyetler bu şirket çatısı altında toplanmış. Hüseyin Sıtkı, 1931'de Uludağ Maden Suları'nın Bursa ili ve yakın çevresine dağıtımı için Nilüfer Gazoz Fabrikası’nın sahibi Mehmet Hakkı Erbak ile anlaşmış.

EFSANE ULUDAĞ GAZOZUNUN FORMÜLÜNÜ NURİ ZAFER ERBAK BULDU

Mehmet Hakkı Erbak, Kasım 1933'te Uludağ Maden Suları'nın işletme hakkını devralmış. Mehmet Hakkı Bey'in küçük oğlu Nuri Zafer Erbak 1932'de Efsane Uludağ Gazozu'nun formülünü bulmuş. 1958’de Hüseyin Sıtkı Bey'in vefatından sonra, vasiyeti ile birlikte Uludağ Maden Suları'ndaki tüm hisseler Erbak Ailesi'nde toplanmış.

“ALLAHIM ÖLECEKSEM FABRİKADA ÖLEYİM”

1993 yılından beri Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet H. Erbak, 2014 yılında verdiği bir röportajda, şirketle manevi bağları olduğunu belirtmiş ve şunları söylemişti:

“1870’'ten beri maden suyu arazisinin sahibiyiz, Osmanlı tapularıyla. Kıdem ortalamamız 17 yıl. Her sene emeklilerimizle ve aileleriyle beraber iftar yapıyoruz. Yarın öbür gün bunlardan koparsak biz yaşayamayız, o insanların suratına bakamayız. Size duygularımın gücünü şöyle anlatayım: Maden suyu fabrikasına gittiğimde ben şunu diyorum, Allahım bana burada yaşlanmak nasip et, öleceksem de burada öleyim, son nefesimi burada vereyim. Bunun ötesi yok. 

“ŞEKER ÇUVALLARININ İÇİNDE BÜYÜDÜM”

Biz bu işi severek yapıyoruz, çıraklığını yapmadığımız işte usta olmaya çalışmayız. Benim doğduğum ev, ailemin 3-4 nesil doğduğu evin orada kurulmuş bir fabrikadan söz ediyoruz. Şeker çuvallarının içinde büyüdüm ben. Yaptığımızın en iyisini yapalım, başka derdimiz yok.”

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde