Forbes dergisi 2024 yılında sermayesiz başlayabileceğiniz 25 ek iş fikri yayınladı... İşte sıfır sermaye ile yapabileceğiniz 25 ek iş fikri
Uzun süredir işsizseniz, işinizden yeni ayrıldıysanız ya da maaşınız giderlerinizi karşılamıyorsa ek iş yapabilirsiniz. Ek iş, ismine rağmen uzun vadeli gelir kaynağı olabilir. Forbes dergisi ek iş arayanlara özel 25 ek iş fikrini okuyuculara sundu.

Ek iş yapmak için bir kuruş bile harcamanıza gerek yok ve çoğu zaman bunları tam zamanlı bir işin yanında, orada kazandığınız becerilerden yararlanarak yapabilirsiniz.
Ek iş fikrinizi buldunuz. Peki nasıl başlayacağınızı ve müşterilere nasıl ulaşacağınızı bilmiyorsanız bu rehberde hepsine cevap alabileceksiniz.
KÜÇÜK İSTİSNALAR: İNTERNET, BİLGİSAYAR VE ÇALIŞMA ALANI
Ek iş yapmanın bazı küçük istisnaları var. İyi bir internet hızı ve erişimine, bir dizüstü bilgisayara ve evinizde bir oda veya çalışmak için masalı alana ihtiyacınız var. Çalıştığınız alan sessiz olmalı.
İŞİNİZE EK YA DA UZUN VADELİ ÇALIŞMA İÇİN İŞ FİKİRLERİ
İşte yapabileceğiniz 25 ek iş fikri:
1-Serbest yazarlık
2-Özel ders
3-Çevrimiçi canlı eğitim etkinlikleri sunma
4-Kurs oluşturma
5-Blog yazma
6-Direkt nakliye
7-Danışmanlık projeleri için uzman bir ağa katılmak
8-Bebek bakıcılığı
9-YouTube kanalı açmak
10-Başkaları için çevrimiçi etkinlikler düzenlemek
11-Ticari müşteriler için sosyal medya yönetimi
12-Müzik dersleri vermek
13-E-kitap yazmak
14-Sosyal medya fenomeni veya marka elçisi olmak
15-Senaryo yazarlığı
16-Stilistlik
17-Sanal asistan olmak
18-Ev bazlı catering
19-Grafik Tasarım
20-Web sitesi tasarımı
21-eBay veya diğer sitelerdeki öğeleri çevirmek ve yeniden satmak
22-Defter tutma ve muhasebe hizmetleri
23-Finansal danışmanlık sağlamak
24-Başkasının yerine yazmak: DM yanıtlamak, e-posta göndermek, iletişim kurmak vs.
25-Liderlik koçluğu
İLK 10 MÜŞTERİNİZE NASIL SAHİP OLURSUNUZ?
İlk müşteri akışınızla başarıya ulaşmak için alanınıza özel dikkat göstermeniz gerekir. Piyasayı inceleyin, potansiyel müşterilerinizin neye ihtiyacı olduğunu anlamaya çalışın ve onlara teklifinizi net bir şekilde tanımlayın. Başlangıçta güçlü bir sosyal medya varlığı oluşturarak başlayın, böylece uzmanlığınızı sergileyebilir ve gelecekteki müşterilerle bağlantı kurabilirsiniz.
Uzmanlığınızla alakalı içerik oluşturun, güven oluşturabilmek için sosyal platformlarda başkalarıyla aktif olarak etkileşime geçin ve iş birliği yapın.
FEEDBACKLERİ ATLAMAYIN
Son olarak, ilk ilgiyi kazanmak için ürün ya da hizmetinizin ücretsiz denemelerini, örneklerini sunarak başlayabilirsiniz. Bu sayede müşterilerin hizmetlerinizden övgüyle bahsetmesini ve sizinle çalışma konusundaki olumlu deneyimlerini ağızdan ağıza aktarabilirsiniz. Ayrıca onlardan size referans vermelerini isteyebilir, bunları daha sonra daha fazla işi güvence altına almak ve ücretlerinizi daha yüksek hale getirmek için kullanabilirsiniz.
Müşterilerinizle yüz yüze ve çevrimiçi olarak iletişime devam etmeyi, aldığınız geri bildirimlere göre neyin işe yaradığını test etmeyi unutmayın.
patronlardunyasi.com