Ferdi Tayfur'dan kızı Tuğçe Tayfur hakkında suç duyurusu

Ferdi Tayfur'dan kızı Tuğçe Tayfur hakkında suç duyurusu

Ferdi Tayfur, kızının "Tayfur" soyadını ticari amaçlı kullanmasına karşı çıkarak suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Ferdi Tayfur'dan kızı Tuğçe Tayfur hakkında suç duyurusu
16px
24px
29.08.2024 15:20Güncelleme: 29.08.2024 15:28
ABONE OLgoogle

Türkiye'de Arabesk müziğin önde gelen isimlerinden Ferdi Tayfur, Tuğçe Tayfur Store adıyla işlettiği kendine ait bir markası bulunan kızı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

"TAYFUR SOYADINI TİCARİ AMAÇLARLA KULLANIYOR"

Ferdi Tayfur, kızının "Tayfur" soyismini ticari amaçlarla kullanmasından rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Baba kız arasında yaşanan gerginlik sadece Tuğçe Tayfur'un ticari işletmesiyle de sınırlı kalmadı. Ferdi Tayfur ayrıca, kızının şarkılarını okumasını da istemediğini söyledi.

Ferdi Tayfur avukatı Hakan Tamgüç aracılığıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkilim Sayın Ferdi Tayfur ve kızı Tuğçe Aydın arasında gelişen birtakım özel nedenlerden dolayı müvekkilimizin 'Tayfur' soyadının Tuğçe Aydın tarafından gerek görsel gerekse işitsel olarak ticari amaçlarla kullanılmasına ve müvekkilimizin kendisine ait eserlerin Tuğçe Aydın tarafından sosyal medya, dijital mecralar ve sahnelerde okunmasına rızasının olmadığını ve ayrıca Tuğçe Aydın'ın işletmiş olduğu 'Tuğçe Tayfur Store' isimli mağazasından kaynaklı müvekkilimizin isim hakkı alacağının bulunduğunu ve gerek müvekkilimiz Sayın Ferdi Tayfur, yeğenleri gerekse akrabaları hakkında sosyal medya ve dijital mecralarda herhangi bir açıklama veya söylemlerde bulunmaması adına Tuğçe Aydın'ı bilgilendirmekle bu açıklamalarımızı da kamuoyuna duyurmaktayız.

Yapmış olduğumuz açıklamalara itibar edilmemesi durumunda gerek Tuğçe Aydın gerekse Tuğçe Aydın'la ile beraber iş yapan ve hareket eden şahıs veya şirketler hakkında tüm yasal haklarımızı saklı tutmakla beraber Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımızı bildiririz."

TUĞÇE TAYFUR'DAN CEVAP: BANA BU SOYADINI LEYLEKLER VERMEDİ

Ferdi Tayfur'un bu hamlesine kızı Tuğçe Tayfur'dan cevap geldi.

Tuğçe Tayfur, Ferdi Tayfur'a "Paranızın bittiğini bilseydim eşimle yardımcı olurdum" yazdı:

"Tayfur soyismini bana leylekler vermedi. Babamsın ya da ondan Tayfur soyadım. İsim hakkı talep etmişsiniz. Ben, paranızın bittiğini bilseydim eşimle yardımcı olurdum size. Siz ne dediyseniz baba olarak onu yaptım ben ama kötü yine ben oldum. Allah var gam yok. Bu işin bir de inanmadığın ahireti var be baba. Olur, sorun yok. Tuğçe Aydın olarak devam ederim"

Tuğçe Tayfur daha sonra şu açıklamayı yaptı:

"Genelde çocuklar mal mülk peşine düşer. Burada baba ve yeğeninin mal mülk peşine düşmesini hayretle izliyorum. Marka hesabıma bloke koydurmuşsun. Benim çocuklarımın rızkına yani. Ama üzgünüm. Sen ve senin yanındakilerin istedikleri olmayacak ve ben çocuklarımın rızkını size yedirmeyeceğim! 'Tuğçe Tayfur' fikri sinai mülkiyet hakları marka patent hakları 2023'te tarafımızca alındı. Çünkü gelecekte bunu yapacağınızı, seni parmaklarında oynatacaklarını biliyodum ne acı ki. Umarım yanlışından dönersin."

"Şarkılarına gelince de 'Babamın Şarkıları' albümünün temel amacı senin o dönem rahatsızlığından dolayı şarkı söyleyememenden kaynaklı, yeni neslinde şarkılarını hatırlamaları bilmeleriydi. Bu bir projeydi. O albümde de seçilen şarkılar tamamen söz müzik sana ait olanlardı, özellikle onlar seçilmişti. Yoksa ben de bilirdim Ahmet ağabeyin yazdığı daha çok bilinen 'Bana Sor' gibi şarkıları söylemeyi. Albümün bütün giderleri de sevgili Bülent Seyhan tarafından yapıldı. Bir kuruşun geçtiyse bana evlatlarımın hayrını görmeyeyim! Neyin düşmanlığı bu? Yeğenin arkamdan konuştu diye sesimi çıkardım diye bu nasıl kin? Al yeğenlerin senin olsun baba! Ben arkandan iş çevirmiyorum, neyse söylüyorum, senden bir kuruş istemiyorum, Al soyadın senin olsun. Peki."

"HERKESE BABA OLDUN BİZE BABA OLAMADIN"

Tuğçe Tayfur Aydın'ın eşi Muhammet Aydın da "Ferdi bey ben sizin damadınızım. Bu markanın patenti ve fikri hakları alındı. Sen söz sahibi değilsin. Herkese baba oldun, bize baba olamadın. Ben karımı koruyorum. Ben karısı ve ve ailesi için gerekiyorsa mermi yiyecek bir adamım. Denendi de..." dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde