Erdoğan'dan duble yol şov

Erdoğan'dan duble yol şov

Kayseri-Ankara, Kayseri-Nevşehir arası tamamlanmış olan duble yolun açılışını yapan Başbakan Erdoğan, hedeflerinin 15 bin kilometrelik duble yol yapmak olduğunu söyleyerek, "15 bin kilometre duble yol yapacağız dediğimizde herkes bize gülmüştü" dedi.

Erdoğan'dan duble yol şov
16px
24px
29.07.2005 22:34
ABONE OLgoogle

Kayseri-Ankara karayolu Boğazköprü Mevkii'nde düzenlenen duble yol açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, yolun bir medeniyet göstergesi olduğunu, yolu ve suyu olmayan ülkenin ne medeniyetten nede çağdaşlıktan bahsetmesinin mümkün olmayacağını söyledi.

"Eğer yol varsa medeniyet o ülkeye gelmiş demektir. Yoksa asla medeniyetten bahsedilemez" diyen Erdoğan, göreve geldiklerinde 15 bin kilometrelik duble yol yapma sözü verdiklerini hatırlatarak, o dönemde kendilerine tepki gösterenlere şu cevabı verdi; "Herkes bize gülmüş ve dalga geçmişti. Biz hiç vakit kaybetmeden, çok hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Bu duble yollarla birlikte kazalar ve can kayıpları azalmaya başladı ve daha da azalacaktır. Bu yolları bile hazmedemeyenler oldu. Yapılan yollar için 'çukur' diye dalga geçenler oldu. Ancak biz otoban değil, duble yol yapıyoruz. Otobanı kilometresi 2.5 milyon dolara mal olurken, duble yollar 250 milyar lira civarında oluyor. Biz burada, kendi imkanlarımızı kullandığımız, kendi iş makinelerimizi kullandığımız için daha düşük maliyet çıktı."

Açılış törenine katılan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, duble yolların ülke ekonomisine çok ciddi manada katkı sağladığı anlatarak, "Daha önceden fabrikalardan malzeme alan araçlar, yolların bozuk ve dar olmasından dolayı çok yavaş bir şekilde ilerliyordu. Ama şimdilerde seri ve hızlı bir şekilde malları yerine ulaştırıyor. Hem zamandan hem de üründen kazanıyor. Bu ciddi manada ülke ekonomisine sağlanan ancak görünmeyen önemli bir katkıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Kayseri milletvekilleri 349 kilometrelik duble yolun açılışını yaptı.

Kayseri-Ankara karayolundaki duble yol çalışması Dışişleri bakanı Abdullah Gül'ün Başbakanlığı döneminde başlamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde