Dolar
37,9832
-0,03%
Euro
41,1353
0,30%
Sterlin
49,2825
-0,05%
Bitcoin
3.190.535
-3,97%
BİST-100
9.659,48
0,49%
Gram Altın
3.767,693
0,93%
Gümüş
34,22
-0,77%
Faiz
51,01
0,00%

Amsterdam'da bir kişi, kalabalığa bıçakla saldırdı çok sayıda kişi yaralandı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir kişi kalabalığa bıçakla saldırdı. Saldırgan 4 kişiyi yaralarken, polis failin gözaltına alındığını açıkladı.

27.03.2025 18:41Güncelleme: 27.03.2025 20:26
Amsterdam'da bir kişi, kalabalığa bıçakla saldırdı çok sayıda kişi yaralandı
16px
32px

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Dam Meydanı'nda bir kişi kalabalığa bıçakla saldırdı. Amsterdam Polisi'nin X hesabından yapılan açıklamada, "Dam Meydanı yakınlarındaki Sint Nicolaasstraat'ta yaralıların bulunduğu bir bıçaklama olayı meydana geldi. Dam'da bulunuyoruz ve bölgeyi kapattık" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bir şüphelinin olay yerinde gözaltına alındığı ve yerel saatle 15.20 sıralarında meydana gelen saldırının amacının henüz bilinmediği ifade edildi.

ŞÜPHELİ, BİR KİŞİNİN YARDIMIYLA YAKALANDI

Önce toplam 5 kişinin yaralandığı bildirilen olayda, birinin, gözaltına alınan şüpheli olduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Bu, bıçaklama olayında 4 kurban olduğu anlamına geliyor. Şüpheli, bir vatandaşın yardımıyla etkisiz hale getirildi. Şüpheli, bacağındaki bir yaralanma nedeniyle hastaneye kaldırıldı" denildi.

Sosyal medyada paylaşılan, şüphelinin yakalanma anına ait görüntülerde gözaltına alınan kişinin orta yaşlı bir erkek olduğu yer aldı.

Hollanda basınının görgü tanıklarına dayandırdığı haberlerde kurbanların arasında kadınların da olduğu ve şüphelinin bu kişileri arkadan bıçaklayıp kaçtığı bilgisine yer verildi.

Yaralılar hastaneye kaldırılırken, meydanın bir bölümü güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Elektronik İlan Doğrulama Sistemi 7 Nisan itibarıyla zorunlu hale geliyor, uymayan platformlara ise 1,2 milyon lira ceza
Elektronik İlan Doğrulama Sistemi 7 Nisan itibarıyla zorunlu hale geliyor, uymayan platformlara ise 1,2 milyon lira ceza#Elektronik İlan Doğrulama Sistemi