5 milyar liralık saatler leblebi gibi satılıyor
Ekonomideki olumlu göstergelerle birlikte lüks saat pazarının canlanması, Türkiye'yi dev markaların en cazip pazarlarından biri haline getirdi. Raymond Weil markalı pahalı saatler yok satıyor.
Ekonomik göstergelerdeki iyileşmeyle birlikte satışların artması, Türkiye'yi lüks
saat üreticilerinin yeni gözdesi yaptı. Türkiye, 4 bin adet satışla İsviçreli saat markası Raymond Weil'in dünyadaki beşinci büyük, 13 bin adet satışla Fransız markası Lacoste'un işe en büyük pazarı oldu.
Lacoste satış rekoru kırıyor
Markaların Türkiye distribütörü Günşal Saat Yönetim Kurulu Başkam Güneş Hüner, saati prestij unsuru olarak gören kitlenin arttığına dikkat çekerek, "40 ülkede satılan Lacoşte saatleri, Türkiye'de şatış rekoru kırıyor. Türkiye, 2001 ve 2002 yıllarında olduğu gibi geçen yıl da Lacoste saat satışlarında dünya sıralamasında zirveye oturdu. Türkiye 13 bin adet satışla markanın en çok satıldığı ülke oldu" dedi. Hüner, Raymond Weil'in Türkiye'de pazar payıyla ilk üç şırada yer aldığını, isviçreli markanın dünya çapında yaptığı satış sıralamasında işe Türkiye'nin 5. sıraya yerleştiğini söyledi.
Raymond Weil saatlerinin fiyatları ortalama olarak bin ile 4 bin frank (1-4 milyar) arasında bulunurken, Lacoşte saatler ise 250-550 frank arasında değişen fiyatlarla şatışa sunuluyor. Geçen yıl Türkiye'de 4 bin adet satılan Raymond Weil'in bu yıl sonunda hedefi işe Türkiye'de yüzde 10 büyümek. Özellikle İstanbul ve güneydeki turistik bölgelerin ciddi potansiyel taşıdığını belirten Hüner, Cartier, Bvlgary gibi üst segment saatlerle rekabet ettiklerini ve yıllık 3 milyon franklık cirolarını bu yıl yüzde 10 büyüteceklerim söyledi.
3.5 milyar liralık saat yok sattı
Raymond Weil'in Haziran ayı sonunda Türkiye'de piyasaya sunduğu 'Two timeş zone' modeli satış rekoru kırdı. İki ayrı zamanı tek saatte gösteren ve bir başka ülkenin saatine aynı anda ayarlanabilen özelliğiyle dikkat çeken yeni model 2 ayda 100 adet satılırken, firmanın stoğu tükendi, fabrika ise ürün yetiştirmekte zorlanıyor. 3 bin 550 franktan (3.5 milyar) satılan bu saatlerin özellikle seyahat eden işadamlarından yoğun talep aldığım söyleyen Hüner, modelden yılda 600 adet satmayı planladıklarını ve modelin patentinin 10 yıl boyunca sadece Raymond Weil'de olduğunu belirtti.
Raymond Weire adres sordu, distribütörlüğü kaptı
Bugün Türkiye'de 200 noktada markaların satışını gerçekleştiren Günşal Saat'in kuruluşu da başarı öyküsü niteliğinde. 1960 yılında sanat okulundan mezun olan Güneş Hüner, iş hayatına saat çerçevesi imalatı yaparak adım attı. Saat ithalatına başlamasının ardından Hüner, 1976'da gittiği İsviçre'de adres sormak için girdiği
dükkanda tesadüfen Raymond Weil ile tanıştı. Böylece Raymond Weil'in dünyadaki ilk distribütörü olan Hüner, geçen yıl Türkiye'nin ilk saat akademisini kurdu. Satış temsilcilerini eğiten Günşal Saat'in bu çalışması dünyaya da örnek oldu ve Raymond VVeil'in genel merkezi, bu eğitimleri beş kıtada, 6 bin 200 satış noktasında uygulamaya karar verdi.
Yeni saatleri artık Charlize Theron tanıtacak
Kadınlar için tasarlanan yeni seri 'Shine' pırlantalı saatlerin fiyatı 3.250-4.990 frank arasında değişiyor. Yılsonuna kadar yaklaşık 600 adet satılması planlanan bu saatlerin tanıtımını 2006 sonuna kadar Charlize Theron yapacak.