2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın en ikonik pozları

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın en ikonik pozları

2024 Paris Olimpiyat Oyunları her alanda pek çok tarihi ana ev sahipliği yaptı. İşte turnuvadaki en ikonik 15 fotoğraf ve bu fotoğrafların hikayeleri…

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın en ikonik pozları
16px
24px
06.08.2024 07:00Güncelleme: 06.08.2024 10:53
ABONE OLgoogle

Mustafa Ali AYKOL

1-Fransız Leon Marchand, Erkekler 400m bireysel karışıkta Michael Phelps'e ait Olimpiyat rekorunu kırdı. Marchand, yarış sonunda sevincini ve şaşkınlığını böyle yaşadı.

 

2- Erkekler 100 metre finalinde ABD’li Noah Lyles, Jamaikalı Kishane Thompson’ı binde beşlik farkla fotonişle geçti. ABD, 20 yıl sonra ilk kez 100 metrede altın aldı.

3- Kariyerinde sadece olimpiyat madalyası eksik olan Novak Djokovic,  tenis tek erkeklerde Carlos Alcaraz’ı 2-0 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Djokovic maç sonunda kendini yere bıraktı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

 

4- Yaralı hentbolcu Albertina Kassoma, Brezilyalı rakibi Tamires Araujo Frossard tarafından saha dışına taşındı.

5-  Erkekler yol yarışında şampiyon olan Belçikalı bisiklet sporcusu Remco Evenepoel, Eyfel Kulesi’ne kurulan finiş çizgisini böyle geçti.

6- Sırıkla atlama dalında mücadele eden milli atlet Ersus Şaşma, yarı finalde yaptığı 5.75 metrelik atlamanın ardından kameralara pozunu verdi.

7- Kadınlar boks dalında son 16 turunda Cezayirli boksör Imane Khelif ile İtalyan boksör Angela Carini’nin karşılaştığı müsabaka sadece 46 saniye sürdü. İtalyan Carini’nin 46. saniyede müsabakadan çekilmesi ve daha sonra yaptığı açıklamalar, trans olduğu iddia edilen Imane Khelif ve Olimpiyat Komitesi ile ilgili büyük tartışmalara yol açtı.

8- Brezilyalı ünlü sörfçü Gabriel Medina dalgalarla dans ederken böyle görüntülendi.

9- İsviçre plaj voleybolu takımının oyuncusu Nina Brunner, müzik dinleyip muz yiyor ve notlarını okurken kameralara yansıdı…

10- Paris Olimpiyatları’nda karşı karşıya gelen İspanya ve Mısır plaj voleybolu milli takımlarının maçında çekilen bu fotoğraf sosyal medyada en çok konuşulan fotoğraflardan biriydi.

11- 2024 Olimpiyatları’nda sırıkla atlama kategorisinde Fransa adına yarışan Antony Ammirati, milyonda bir ihtimali gerçekleştirerek elendi.

12- Çin masa tenisi takımını finalde yenerek altın madalyayı kazanan ABD milli takımı fotoğraf çektirdi. ABD Kadın Masa Tenisi Takımı’nın Asyalı sporcularıyla çektiği selfiede, çoğu Çin kökenli olan ABD’li sporcular gündem oldu.

13- Cezayir asıllı Kaylia Nemour Fransa için yarışıyordu. Fransa’da sakatlanınca Fransa ona sahip çıkmadı. Nemour pes etmedi, olimpiyatlara Cezayir adına katıldı ve jimnastik dalında Fransa’nın kalbi Paris’te altın madalya sahibi oldu.

14- Japon binici Yoshi Oiwa, 92 yıldır elde edilemeyen bir başarıya imza atarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazandı. Zaferinin ardından MGH Grafton Street ile çekildiği selfie gündem oldu.

15- Yusuf Dikeç, 2024 Yaz Olimpiyatları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte, karma 10 m havalı tabancada finalde 2. oldu. Dikeç’in atış yaparken çekilen ‘cool’ fotoğrafı olimpiyatların en ikonik fotoğraflarından biri oldu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde