2024 Chery Uluslararası Kullanıcı Zirvesi'nde, geleceğin ekolojisi başlığı altındaki Türkiye detayı

2024 Chery Uluslararası Kullanıcı Zirvesi'nde, geleceğin ekolojisi başlığı altındaki Türkiye detayı

Chery International Başkanı Zhang Guibing, yaptığı sunumda, geleceğin ekosistemi için, önümüzdeki yıllarda yapılacak genişleme, üretim ve Ar-Ge tesislerine ait bir dünya haritası paylaştı.

2024 Chery Uluslararası Kullanıcı Zirvesi'nde, geleceğin ekolojisi başlığı altındaki Türkiye detayı
16px
24px
21.10.2024 14:27Güncelleme: 21.10.2024 14:33
ABONE OLgoogle

Haritanın Türkiye ve Avrupa pazarına ilişkin bölümünde ise, gelecekte Avrupa topraklarında 3 farklı fabrika üretim planı olduğu görüldü. Haritada kırmızı bayrakla işaretlenen ülkeler arasında İspanya'da bir yatırım niyetinin olduğu ve çalışmaların başladığı biliniyordu. İspanya'nın yanı sıra İtalya da SKD üretim yapılabilecek ülkeler arasında yer aldı.

TÜRKİYE VURGUSU

Konunun önemli olan kısmı ise Türkiye'nin isminin, Avrupa üretim tesisleri genişlemesi resmi planları arasında ilk kez geçiyor olması. Ancak fabrikanın hangi şehirde kurulacağı, ne zaman üretime geçeceği, hangi marka ve modellerin üretileceğiyle ilgili Chery tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, Chery International Başkanı Zhang Guibing'in geçtiğimiz ay sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Dolmabahçe ofisinde bir görüşme yaptığı biliniyor. Bu görüşme sonucunda Chery yatırımının son dönemece girdiği tahmin ediliyordu. Bugün Wuhu'da, Chery'nin dünya ekosistemindeki genişleme planlarına ait olarak paylaşılan haritada, Chery Türkiye yatırımının son dönemece girdiği netlik kazandı.

Chery Avrupa topraklarında ürettiği tüm araçları, teknik regülasyonlar izin verirse, Gümrük Birliği anlaşmasına dahil olan tüm Avrupa Birliği ülkelerine, yüksek tarifelere maruz kalmadan teorik olarak gönderebilme olanağına sahip olabilir. Chery'nin gelecek planları arasında satış konusunda, dünya pazarından, bugünkünden çok daha fazla pay alabilmek var. Chery dünya satışları, 2024'ün ilk 9 ayında, 2023'e göre yüzde 40 civarında artttı. Chery International bünyesinde, Chery dışında, farklı müşteri grupları ve farklı hedef kitleler için geliştirilen Jaecoo , Exceed, Luxeed, Jetour gibi birçok marka yer alıyor.

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde