Dolar
36,6102
0,04%
Euro
39,8641
0,03%
Sterlin
47,391
-0,18%
Bitcoin
2.936.488
-3,70%
BİST-100
10.727,58
1,39%
Gram Altın
3.509,723
1,68%
Gümüş
33,76
1,95%
Faiz
39,5
0,53%

Zelenskiy: Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması'nı onaylamaya hazırız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodmir Zelenskiy, Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması'nı onaylamaya hazır olduklarını söyledi. 

13.03.2025 19:42Güncelleme: 13.03.2025 19:45
Zelenskiy: Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması'nı onaylamaya hazırız
16px
32px

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Türk iş dünyasının temsilcilerini Kiev'de kabul ettiğini belirtti.

'TÜRK İŞ DÜNYASININ UKRAYNA'DA OLMASI ÖNEMLİ'

Söz konusu toplantının, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri son görüşmenin neticesinde düzenlendiğini aktaran Zelenskiy, "Türk iş dünyasının Ukrayna'da olması önemli" ifadesini kullandı.

Zelenskiy görüşmede, Ukrayna'da adil ve kalıcı bir barışı tesis etme yönündeki çabaları, Türkiye-Ukrayna arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, farklı tipten insansız hava araçlarının (İHA) üretiminde işbirliği imkânları ve Türk firmalarının Ukrayna'nın yeniden inşasına katılımı konularını ele aldıklarını kaydetti.

TÜRKİYE VE UKRAYNA ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASI

Zelenskiy, Ukrayna ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasını onaylamaya hazır olduklarını belirterek "Ülkemiz, Türkiye'yi stratejik ortaklarından, aynı zamanda güvenlik garanti ortaklarından biri olarak görüyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşan ziyareti sırasında Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması'nı onaylamaya hazır" ifadesine yer verdi.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Tekfen’in yönetiminde üç ortaktan geriye torun Sinan K. Uzan kaldı
Tekfen’in yönetiminde üç ortaktan geriye torun Sinan K. Uzan kaldı#Sinan K. Uzan
benzer haberler
Kiev'de konuşan Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Ukrayna'ya uygulanan hayvansal ürün ticareti kısıtlamasının kaldırılmasını istedi
Kiev'de konuşan Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Ukrayna'ya uygulanan hayvansal ürün ticareti kısıtlamasının kaldırılmasını istedi