Vural Öger'den imza kampanyası
Vural Öger, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Akdeniz Birliği önerisini engellemek için hazırladığı yazılı teklifi milletvekillerinin imzasına açtı.

Avrupa Parlamentosunun (AP) Türk asıllı Alman Sosyalist üyesi Vural Öger, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Akdeniz Birliği önerisini engellemek için hazırladığı yazılı teklifi milletvekillerinin imzasına açtı.
Öger, Fransız Sosyalist Kader Arif, Sloven Liberal Jelko Kacin ve İtalyan Liberal Marco Cappato tarafından AP'de imzaya açılan yazılı teklifte, Avrupa Birliği'nin (AB) 1995 yılında Akdeniz ülkeleriyle siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek için Barselona Süreci'ni başlattığı hatırlatılarak, yeni bir girişimde bulunmaktansa bu sürecin gözden geçirilerek yeniden canlandırılması ve güçlendirilmesi talep ediliyor.
Akdeniz Birliği önerisinin ''AB'yi bölme riski taşıdığı'' belirtilen yazılı teklifte, coğrafi tanımlamaya karşı çıkılarak ''böyle bir birliğin tüm AB üyelerinin katılımına açık olması büyük önem taşımaktadır'' deniliyor.
AP Üyesi Vural Öger, önerisiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, Sarkozy'nin ''Fransa'yı AB içinde tekrar ön plana çıkarma'' yaklaşımıyla hareket ettiğini belirterek, İspanya ve İtalya dışında AB içinde Akdeniz Birliği önerisini hiçbir ülkenin desteklemediğini anlattı. İngiliz, Alman, Doğu Avrupalı ve İskandinav milletvekillerinden önerisine güçlü destek beklentisini dile getiren Öger, şunları kaydetti:
''Akdeniz Birliği önerisinin iyi tasarlanmış bir proje olduğunu düşünmüyorum. Bunun finansmanı nasıl olacak? AB bütçesinden destek alması mümkün değil. Gayri ciddi bir teklif olarak görüyorum. Bu öneri, AB'yi bölmeye kadar gidecek çok tehlikeli bir yaklaşım.''
Türkiye'nin Akdeniz Birliği önerisini AB üyeliğine alternatif olarak görerek kabul etmediğini hatırlatan Öger, Almanya'nın da rol olmadığı böyle bir yaklaşımı ''hem bir Türk, hem bir Alman olarak reddettiğini'' belirtti.
Öger, ''Fransa, AB etiketini de kullanarak eski sömürgelerini yeniden kendine bağlamaya çalışıyor'' dedi.
Vural Öger, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Akdeniz Birliği önerisine örtülü destek vermesinin söz konusu olamayacağını ifade etti. Öger ve arkadaşları tarafından verilen yazılı teklif, 3 ay içinde AP çoğunluğunun (393 üyenin) desteğini alması halinde, gereğinin yapılması için AB Komisyonu ve AB Konseyine gönderilecek.