Tekstilciler, Trabzon Çimento Fabrikası'na talip

Tekstilciler, Trabzon Çimento Fabrikası'na talip

10 tekstilci işadamı tarafından kurulan GİSAD, 50 milyon dolar muhammen bedel ile 20 Ekim'de satışa çıkarılan Uzan Grubu'na ait 9 çimento fabrikasından biri olan Trabzon Çimento Fabrikası'na talip.

Tekstilciler, Trabzon Çimento Fabrikası'na talip
16px
24px
05.10.2005 14:54
ABONE OLgoogle

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Uzan Grubu borçlarına karşılık Star Medya Grubu'ndan sonra satışa çıkaracağı ve Çimento Grubu ihalesine tekstilciler de katılacak. Bir süre önce 10 tekstilci işadamının Gisad Gayrimenkul Yatırım A.Ş adı altında kurduğu grup, Uzan Grubu'nun dokuz çimento fabrikasından biri Trabzon Çimento Fabrikası için teklif verdi. Türkiye'nin ihracat şampiyonlarından Giyim Sanayi Dış Ticaret A.Ş. (GİSAD) önderliğinde kurulan GİSAD Gayrimenkul Yatırım çatısı altında ihaleye girecek şirket ve şahıslar Gisad, İbrahim Özdoğan, Bahadır Yener, Melih Çelet, Hey Tekstil, Örma, Yılteks, Eko Tekstil ve Saide Tekstil'i kapsıyor. Cem Uzan'a ait Rumeli Holding'in 1994 yılında özelleştirme sürecinde aldığı Trabzon Çimento Fabrikası'nın 50 milyon dolar muhammen bedeli bulunuyor. Fabrika ihalesi 20 Ekim'de yapılacak.
Konsorsiyuma başkanlık eden GİSAD Dış Ticaret A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özdoğan, inşaat sektörü ve buna bağlı olarak çimentonun Türkiye'de daha uzun yıllar iş yapacak bir alan olduğunu söyledi. Karadeniz'de özellikle otoyol yapımı gibi projelerle birlikte sektörün çok canlı durumda olduğunu dile getiren Özdoğan, "İnşaat sektörü, fındık ve çayın yanında bölgenin milli sektörlerinden biri. Trabzon'a ise bölgenin en gelişmiş iki ilinden biri. Ancak en yakın çimento fabrikası, 350 km ilerdeki Ünye'de mevcut. Araştırma ekiplerimiz ile birlikte gerekli fizibilite çalışmalarını tamamlamış durumdayız. Kazanmak için elimizden geleni yaparız" diye konuştu.

Yatırım hedefinin çok altında
Trabzon Çimento Fabrikası'nın konsorsiyumun yatırım hedefinin çok altında bir bedele sahip olduğunu belirten İbrahim Özdoğan, "Biz ilk biraraya geldiğimizde beş yıldızlı oteller gibi çok daha yüksek bedelli özelleştirmeleri gözönüne almıştık. Dolayısıyla bu ihale bizim için çok zor olmaz. Girmeye karar verdiğimiz bir ihalede kazanmak için elimizden geleni yaparız. Laf olsun diye girmeyiz" diye konuştu.
Konsorsiyumdaki tekstil ve konfeksiyoncu işadamlarının kendi marketlerinin lideri olduklarına değinen Özdoğan, sektördeki pekçok krize rağmen ciro ve karlılıklarını büyüttüklerini dikkat çekti. Dünyadaki başarı kriterinin her yerde aynı olduğuna inandıklarını belirten Özdoğan, şöyle devam etti: "Bizler uykudan alacaklı şekilde çok çalışıyoruz. Dolayısıyla tekstilin dışında diğer iş kollarında da başarılı olmak pekala mümkün. Sadece benim factoring, telekom ve sigorta gibi daha pekçok değişik alanda yatırımlarımız bulunuyor. Çimentoyu da bunlardan farklı görmüyorum. Avrupa Birliği ile müzakereler sonrası ortaya çıkacak yeni iş kollarında, özelleştirme, devralma ve evliliklerde globalleşmeyi başaran işadamları olarak yer almayı hedefliyoruz. TMSF'nin ihalelerinde ise sadece Trabzon'daki fabrika için ilgilendik."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde