Dolar
38,4316
0,04%
Euro
43,6607
-0,20%
Sterlin
51,1879
0,00%
Bitcoin
3.629.899
1,58%
BİST-100
9.432,55
-0,61%
Gram Altın
4.101,409
-0,83%
Gümüş
33,14
-1,39%
Faiz
48,44
0,00%

Sırrı Süreyya Önder'e TOKİ'den ev mi çıktı?

HDP İstanbul adayı Sırrı Süreyya Önder, "TOKİ'den ev çıktığı" iddialarına yanıt verdi

09.12.2013 13:21
Sırrı Süreyya Önder'e TOKİ'den ev mi çıktı?
16px
32px

HDP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, tüm adaylara mal varlıklarını açıklama çağrısı yaptı. Önder, "Bana ve aileme ait bir tapu varsa bulanındır. Bir maaştan fazla para varsa bulanındır. Hodri meydan" dedi.

 Önder, Twitter ’deki hesabında ‘mal beyanımdır’ dedikten sonra, "Çok şükür yeryüzünde ne benim ne de ailemin hiçbir tapusu yoktur" dedi.

 Önder, kendisi gibi, kızı, annesi, kardeşi ve eski eşinin kiracı olduğunu belirtirken, takipçileri ile şunları paylaştı:

 "Çok şükür. İlk meclise girdiğimizde iki yıl önce TOKİ kurası çıktı. İlk taksitini bile ödeyemedim. İptal ettiler. Şimdi ‘TOKİ’den ev çıktı’ diyenler, iki yıl önce iptal edilen işi şimdi güncelleyenler. Hiç bir malım mülküm yok şükür. Sıra sizde. Sizin başkan adaylarınızda mal varlığını açıklasın. 150 karakter yeterse:)) (Twitter mesajındaki 140 karakter sayısını kast ediyor) Benimkine 8 karakter yetiyor ‘yok şükür’. Bana ve aileme ait bir tapu varsa bulanındır. Bir maaştan fazla para varsa bulanındır. Hodri meydan. Çağrımdır: Her aday mal varlığını açıklasın. Son 15 yıl içindeki artışlarla beraber. Ben açıkladım. Audi marka bir aracım var. Trafik kazasında pert olmuştu. Onun toparlanmış halidir. Kasko bile yapmıyorlardı. İnsanlık onuru haram servetlerden önemlidir."

editörün seçtikleri
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 2006'da 'depremi önceden bilen cihazı' pazarlamaya çalışan Azerbaycanlı Profesör Kerim Kerimov şimdi nerede? 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 2006'da 'depremi önceden bilen cihazı' pazarlamaya çalışan Azerbaycanlı Profesör Kerim Kerimov şimdi nerede? #deprem