Dolar
38,0891
-0,16%
Euro
43,5987
0,26%
Sterlin
50,827
0,63%
Bitcoin
3.223.518
0,21%
BİST-100
9.371,1
1,13%
Gram Altın
4.074,148
-0,64%
Gümüş
32,49
-0,83%
Faiz
49,1
0,29%

Ömür boyu güvenceyle başladı, hayati tehlikeyle devam etti: Genç adam sigortaya 5 milyonluk dava açtı

İstanbul'da Ahmet P. ömür boyu yenileme garantisi ile özel sağlık sigortası yaptırdı. Genç adam, nadir görülen ve hayati tehlike yaratan kan hastalığına yakalandı. İddiaya göre hastane, tedavi masraflarını karşılamayarak kendisini ölüme terk etti. Ahmet P. sigorta şirketine 17 bin 715 Euro alacak ve 5 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

09.04.2025 06:43Güncelleme: 09.04.2025 09:50
Ömür boyu güvenceyle başladı, hayati tehlikeyle devam etti: Genç adam sigortaya 5 milyonluk dava açtı
16px
32px

İstanbul Büyükçekmece'de yaşayan 35 yaşındaki Ahmet P. 17 Ocak 2022'den beri bir sigorta şirketine "ömür boyu yenileme garantisi"yle yatarak ve ayakta tedaviye ilişkin özel sağlık sigortası yaptırdı. Sigorta poliçelerini her yıl yenileyen Ahmet P. tüm sigorta primlerini eksiksiz ödüyordu. Ahmet P. sigortanın ikinci yılında karın ağrısı, bulantı ve ishal şikayetiyle özel bir hastaneye başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucu Ahmet P'ye kan pıhtılaşması bozukluğuna yol açan "Budd Chiari" teşhisi konuldu. Bu teşhisten yola çıkılarak milyonda bir görülen ve hayati tehlike arz eden bir kan hastalığı olan PNH (Paroksismal Noktürnal Hemoglobinuri) hastalığına yakalandığı belirlendi.

Bu arada sigorta şirketi Ahmet P.'nin tüm tedavi aşamasını ve e-Nabız kayıtlarından görerek poliçe yenilemelerini yapmaya devam etti.

Bir süre sonra hastane yönetimi tarafından Ahmet P.'ye sigorta şirketinin ödeme yapmadığı bildirildi. Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, Ahmet P. İstanbul Tüketici Mahkemesi'ne başvurarak dava açtı. Ahmet P.'nin avukatı Nafiz Aydın dava dilekçesinde müvekkilinin 17 bin 715 bin Euro ödeme yapmak zorunda kaldığını belirterek, "Sigorta şirketi müvekkilimin hastalığının genetik olduğunu iddia ederek tedavi masraflarının ödenmesinden kaçınmıştır. Oysa müvekkilin doğumsal bir anomali kapsamında genetik bir rahatsızlığının bulunmadığı Prof. Dr. Güralp Onur C. tarafından düzenlenen rapor ile sabittir. Bu tespit, davalı sigorta şirketinin sorumluluğunu yerine getirmeyerek kötü niyetli davrandığını ortaya koymaktadır. Müvvekilim maddi imkanı yeterli olmadığı için düşük tutarlı tedavileri karşılayabilmiş ve tam iyileşmesini sağlayacak tedavilerden kaçınmıştır. Geç yaşında sağlıklı olma şansını kaybetmiştir. Hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıyadır" dedi.

Avukat Aydın, Ahmet P.'nin ödemek zorunda kaldığı 17 bin 715 euronun dışında, yaşadığı üzüntü, elem ve acı nedeniyle de 5 milyon TL manevi tazminat talep etti.

patronlardunyasi.com