MÜSİAD ziyaret etti, Ağar konuştu

MÜSİAD ziyaret etti, Ağar konuştu

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ve beraberindeki heyet, ekonomideki gidişatı anlatmak ve "Türkiye ekonomisi 2005 ve Yeniden yapılanma için çözüm önerileri" raporlarını takdim etmek üzere DYP Genel Başkanı Ağar'ı ziyaret etti. Ancak konuşan Ağar oldu

MÜSİAD ziyaret etti, Ağar konuştu
16px
24px
30.06.2005 13:15
ABONE OLgoogle
AB'nin tam üyelik yolundaki Türkiye'ye, çeşitli zorluklar göstermeye devam etmesine tepki gösteren DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "AB'nin kendi iç sorunlarının ortaya çıktığı bir dönemde dişi sadece Türkiye'ye mi geçiyor?" diye sordu.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat ve beraberindeki bir heyeti partisinin genel merkezinde kabul ederek bir süre görüştü. Bolat, MÜSİAD'ın hazırladığı "Türkiye ekonomisi 2005" ve "Yeniden yapılanma için çözüm önerileri" raporlarını Ağar'a takdim etti. Kabulde konuşan Mehmet Ağar, Türkiye'yi IMF'siz bir yönetim tarzına taşıyacak ekonomik modeli var etmenin partisinin temel hedefi olduğunu söyledi. Türkiye'nin en büyük meselesinin işsizlik ve yoksulluk olduğunu vurgulayan Ağar, bu sorunları aşan bir Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alacağını ifade etti.

Türkiye'nin AB üyeliği ve müzakere süreci hakkındaki soruları yanıtlayan Ağar, AB'ye tam üyelikten asla vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi. Son iki üç yıldır Türkiye'nin AB üyeliğinde geriye doğru gidiş olduğunu savunan Ağar, hiç bir aday ülkeye çıkarılmayan zorlukların Türkiye'nin önüne getirildiğini kaydetti. Türkiye'den istenenlerin Kopenhag kriterlerini aştığının altını çizen Ağar, özellekle Ek Protokol meselesinin ciddi bir sorun oluşturacağını kaydetti. Türkiye'nin Yunanistan'ın, İspanya'nın, Portekiz'in ve Avusturya'nın AB'ye girmeleri sırasında bir deklerasyon ile Gümrük Birliği Protokolü'nü genişlettiğini hatırlatan Ağar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY)'nin de aralarında bulunduğu 10 yeni AB üyesi için deklerasyonun yeterli görülmeyip anlaşma istenmesinin art niyetli olduğunu söyledi.

Ağar, anlaşma metni içinde GKRY'nin Kıbrıs Cumhuriyeti ismiyle yazılarak Türkiye'ye tanıtılmaya çalışıldığını kaydetti. Ağar, "Bu noktada Türkiye 1960 anlaşmalarından kaynaklanan hakları tartışılır hale getirecek. Bunun bir adım arkasında asker çekilme arzuları gündeme getirilecek" dedi. Müzakerelerin daha diri, daha güçlü, daha kararlı bir şekilde yürütülmesinden yana olduklarını ifade eden DYP Genel Başkanı, "Üzülerek ifade etmek lazım ki hükümet gerekli bir direnci gösteredi. Özellikle Kıbrıs konusunda ortaya çıkacak sonuçların Türkiye'ye hiçbir şey kazandırmaksızın elindeki bütün hakları verme gibi bir sonucu ortaya çıkaracağı açıkça görülüyor. Meselenin Meclis gündemine taşınmak suretiyle bir milli tartışma alanında Meclis'te tartışma alanı içerisine getirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki yorumlarla Avrupa'daki yorumlar arasında olağanüstü farklar olduğuna dikkat çeken Ağar, " AB'nin kendi iç sorunlarının ortaya çıktığı bir dönemde dişi sadece Türkiye'ye mi geçiyor? " diye sordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde