Mercedes, İŞKUR ile açtığı kursta kadın kaynak ustalarını kendisi yetiştirecek

Mercedes, İŞKUR ile açtığı kursta kadın kaynak ustalarını kendisi yetiştirecek

Daha önce iş ilanı sitelerine kaynak ustası ilanı veren Mercedes-Benz Türk, nitelikli ara eleman ihtiyacını çözmek için İŞKUR ile İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursu protokolü imzaladı. Kursa katılacak kadınlar ‘gazaltı kaynakçısı’ olarak mezun olacak.

Mercedes, İŞKUR ile açtığı kursta kadın kaynak ustalarını kendisi yetiştirecek
16px
24px
08.11.2024 13:09Güncelleme: 08.11.2024 13:56
ABONE OLgoogle

Mercedes-Benz Türk A.Ş., İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile kadınların istihdamına yönelik "Gazaltı Kaynakçısı" mesleğinde başlatılacak İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursu protokolünü imzaladı.

Mercedes-Benz  Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda düzenlenen törende imzaları Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretim Direktörü Volkan Tutal ve İşkur İl Müdürü Uğur Oto imzaladı.

HEDEF: KADINLARI SEKTÖRE KAZANDIRMAK

Projenin hedefi “Özellikle ağır sanayide kadınların tercih etmeyeceği varsayılan kaynak operatörlüğü alanında, kadınların mesleki yeterliliklerini sağlamak, kadınları sektöre kazandırmak” olarak ifade edildi.

Mercedes-Benz Türk’ten yapılan açıklamada, “Bu kapsamda, kadınların yeteneklerinin ve potansiyellerinin ortaya çıkarılması, eşit fırsatlara sahip olmaları için kapsamlı çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

MERCEDES İLANLA KAYNAKÇI ARIYORDU

Şirket daha önce de bir siteye “kaynak ustası” aradığına dair ilan vermişti.

ŞİRKETLERİN KENDİN YETİŞTİR FORMÜLÜ

Nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayamayan şirketler, kurdukları kurumsal akademilerde kendi ihtiyaçları olan elemanları yetiştirmeye yöneldi. Hem İŞKUR ile imzalanan istihdam garantili kursların hem de şirket bünyesinde kurulan akademilerin iki temel amacı var:

1-Şirketin ihtiyaçları doğrultusunda eleman yetiştirmek

2-Şirket çalışanlarının seviyesini yükseltmek

Son zamanlarda İŞKUR ile kurs anlaşması yapan ya da kendi bünyesinde akademi kuran şirketlerden bazıları ise şöyle:

-Alpata Havacılık

Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu ile Alpata Havacılık arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde 15 kişilik CNC Torna Tezgahı Operatörü eğitimi düzenlenecek ve başarılı kursiyerler istihdam edilecek.

-Boyner Akademi

2024 yılında hem ofis hem de mağaza çalışanlarına yönelik başlatılan Boyner Akademi, 8 binden fazla çalışanın verimini artırmayı hedefliyor.

-Abdi İbrahim Akademi

Abdi İbrahim Akademi'nin lansmanını 2008 yılında gerçekleştiren şirket, akademi aracılığıyla çalışanların kendilerini geliştirmelerini sağlamalarının yanı sıra şirket içerisinde potansiyel liderleri tanımak ve yetiştirmek hedefiyle yola çıktı. Abdi İbrahim Akademi'den 2021 yılından bu yana 8 bin 500'ü aşkın çalışana çevrimiçi ve sınıf içi ortamlarda eğitimler verildi.

-Ulusoy Un: U Akademi

2019 yılında U Akademi'yi kuran Ulusoy Un, 18 iç eğitmen ile bu yolculuğa başladı. U Akademi, şirketin hedefleri ve stratejileri doğrultusunda bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, kariyer yönetimi ve yetenek geliştirme, koçluk ve mentorluk gibi gelişim faaliyetlerini içeriyor.

-Eksim Akademi

2022'de Eksim Holding bünyesinde kurulan Eksim Akademi bünyesinde 9 bin çalışana senkron, asenkron dijital eğitim programları, sınıf içi katalog eğitimleri ve teknik eğitimlerin yanında EksimLEAD Liderlik Akademisi ile Eksim Potansiyel kapsamında eğitimler verildi.

-Allianz Türkiye Akademi

Allianz Türkiye 2015 yılında sigorta sektörünün ilk kurumsal akademisi olan Allianz Türkiye Akademi'yi (ATA) kurdu. Şirket, eğitim programları ile çalışanları geleceğin iş dünyasına hazırlamayı hedefliyor.

-Anadolu Sigorta Akademi

Anadolu Sigorta, 2021 yılında kurduğu akademi de liderlikten mentorluk ve teknik eğitime pek çok farklı alanda eğitimler veriyor.

-Kurye Akademi

Ata Grubu teknoloji şirketlerinden sipariş teslimat platformu Fiyuu ve Nişantaşı Üniversitesi iş birliği ile kurulan Kurye Akademisi, lojistik sektöründeki artan iş gücü ihtiyacına cevap vermek amacıyla 2022 yılında kuruldu. Akademi ile sektörde kaliteli hizmet sunacak nitelikli personel yetiştirmeyi hedefleyen şirket, kuryelik mesleğini daha profesyonel bir düzeye taşımak istiyor.

-Borçelik Teknik Akademi

Galvanizli çelik üreticisi Borçelik, 2014 yılında Borçelik Teknik Akademi'yi (BTA) hayata geçirdi. Borçelik Teknik Akademi mesleki belgelendirme ve serti-fikasyon faaliyetleri kapsamında yaklaşık 2 bin 500 adayın mesleki yeterlilik sınavını gerçekleştirdi.

-Migros Akademi

Perakende sektörünün önemli oyuncularından Migros, uzun yıllardır var olan eğitim birimini 2010 yılında Migros Akademi'ye dönüştürdü. Akademide mesleki gelişim, iş başı eğitimi, kişisel gelişim gibi alanlarda 600 farklı içerikte sınıf eğitimi ve bin 900 farklı içerikte uzaktan eğitim programı var.

-LC Waikiki Akademi

LC Waikiki Akademi, sektöre özel tasarlanan mesleki eğitim programlarıyla, mesleki eğitimler ile davranışsal eğitimlere de yer vererek bütünleşik müfredatlar oluşturuyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde