Mazot yerine su çıkınca tutuklandılar
Mersin'de gerçekleştirilen akaryakıt operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Depolarında mazot yerine su çıkan firmanın sahibi H.İ.K, yöneticilerden R.E. ile F.O., Mersin Ataş Gümrük Müdürlüğünde görevli gümrük antrepo memurları M.K. ve M.T., "Suç işleme amacı ile örgüt kurma, teşekkül halinde akaryakıt kaçakçılığı, görevi kötüye kullanma ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamaları ile çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Mersin'de bir akaryakıt dağıtım şirketinin ithal ettiği motorinin 3 bin tonunun millileştirdiğinin belirlenmesinin ardından, antrepoda bulunan diğer ürünün bozuk olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Denizde bulunan bir geminin akaryakıt dağıtım şirketinin şamandırasına bağlı olduğu ve gemiden alacağı standartlara uygun motorini bozuk olan antrepodaki ürüne karıştırarak millileştireceği bilgilerinin alınması üzerine, mahkeme kararı alındığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
"Polis, Ataş Gümrük Müdürlüğü görevlileri, Saybolt-Catoni Persa Uluslararası Gözetim Şirketinden alınan survey (teknik eleman) ile ilgili şirketin antrepolarda yapılan tespitlerde, bir antreposunda bulunması gereken 3 birn 728 ton motorinin bulunmadığı, yerine su doldurulduğu tespit edilmiştir. Tübitak analiz raporunda da tanktaki ürünün tatlı su olduğu bildirilmiştir."
Mersin/Cihan