Marmaris’te kaçak avcılar ısıya duyarlı drona yakalandı

Marmaris’te kaçak avcılar ısıya duyarlı drona yakalandı

Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri kaçak avcılık ile mücadele de teknolojinin en son imkanlarını kullanıyorlar. Ekipler, Marmaris Milli Parkı’nda kaçak olarak avlanan 2 avcıyı, ısıya duyarlı “Termal Kamera” yardımı ile tespit etti.

Marmaris’te kaçak avcılar ısıya duyarlı drona yakalandı
16px
24px
24.10.2024 10:03Güncelleme: 24.10.2024 10:07
ABONE OLgoogle

Kenan GÜRBÜZ

 

Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri kaçak avcılık ile mücadele de teknolojinin en son imkanlarını kullanıyorlar. Ekiplerin Marmaris Milli Parkı’nda kaçak olarak avlanırken ısıya duyarlı “Termal Kamera” ile tespit ettiği 2 avcıya, ceza kesildi.

Alınan bilgiye göre, Muğla’da bulunan Yaban Hayatı alanlarında yapılan Kaçak Avcılıkla mücadele de son dönemde önemli başarılar imza atan,  Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri vatandaşlardan gelen her ihbarı anlık olarak değerlendiriyorlar.

Ekipler, Marmaris Milli Parkında 2 avcının araçları ile kaçak avcılık yaptığı ihbarı ile üzerinde hızla harekete geçerek, ihbarın geldiği bölgeye kısa sürede ulaştılar.

TERMAL KAMERA İLE TESPİT EDİLDİLER

Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri arazi aramasında ihbara konu olan avcıları tespit edemeyince, en son teknoloji ürünü olduğu öğrenilen ısıya duyarlı “Termal Kamera” ile bölgeyi havadan taramaya başladılar. Kısa süre sonra Drone kamerası tarafından 2 avcı tespit edilince, ekipler avcıları havadan takibe aldılar. Kısa süre sonra avcıların olduğu bölgeye ulaşan ekipler, kaçak avcılık yaptıkları belirlenen 2 avcı hakkında işlem yaparak 36 Bin 360 TL para cezası kestiler.

MARMARİS MİLLİ PARKI

Muğla’da bulunan Marmaris Milli Parkı 1996 yılında ilan edildi. Akdeniz, Ege bölgeleri geçiş zonunda yer alan milli parkın yüzölçümü 29.206 hektar olup parkın 24826 hektarı karasal, 4379 hektarı deniz alanı. Geniş bir alanı kapsayan milli park, Marmaris merkez, İçmeler, Armutalan, Nimara Yarımadası, Turunç, Yalancıboğaz, Günnücek, Kumlubük ve Aksaz’ı içine almaktadır. Park içinde deniz alanları da bulunmaktadır. Parkın deniz sınırları içinde, Marmaris Körfezi, Nimara Adası yer almakta olup, sınırı doğuda Ekincik bölgesinde milli parkın sınırı bitiminde sona ermektedir. Barındırdığı bitki hayvan çeşitliliği ile tarihi ve arkeolojik kalıntıları nedeniyle önemli milli parklarımızdandır.

MİLLİ PARKTA 293 FARKLI HAYVAN TÜRÜ BULUNUYOR

Marmaris Milli Parkı yaban hayatı açısından oldukça zengin. Parkta; 106 omurgasız, ikisi tatlı su olmak üzere toplam 34 balık, yedi iki yaşamlı, 32 sürüngen, 84 kuş, 37 memeli türü tespit edildi. Milli park içerisindeki Balan Dağı bölgesinde, Doğan Kapızı, İçmeler Kanyonu gibi alanlar yaban hayatı için önemli alanlar olup parkta; yaban domuzu, yaban keçisi, tilki, çakal, porsuk, vaşak, karakulak, ayı, sansar, tavşan, sincap, kirpi, oklu kirpi, yunus, Toros kertenkelesi, atmaca, kerkenez, kartal, ada doğanı, kınalı keklik, ada martısı gibi hayvanlara da rastlanılmaktadır.

Yaygın ağaç türünün kızılçam olduğu Milli parkta, kızılçam ormanları dışında Sığla (Günlük) ağacı ve maki, frigana ve otsu bitkiler gibi orman dışı vejetasyon alanları da ekolojik açıdan önemlidir. Relikt ve endemik bir tür olan Sığla ağacı toplulukları taban suyunun yüksek olduğu düzlüklerde, Parkın Günnücek, Adaağzı, Doğan Kapızı, Kumlubük Kapızdere vadisi ile Kargılı koyunda doğal yayılış göstermektedir. Yayılışı sınırlı bir ağaç türümüz olan Doğal Akdeniz servisi ise İçmeler Turunç arasında, Kızılağaç mevkiinde bulunmaktadır. Güney bakılarda maki bitki örtüsüne rastlanmaktadır. Vadi içinde ise karışık topluluklar halinde kızılçam, meşe, çınar ve kızılağaç görülmektedir. Dere yataklarındaki pembe çiçekli zakkumlar, yaz süresince güzel manzaralar oluşturmaktadır.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde