İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 'suç örgütü lideri' iddiasıyla gözaltına alınması sonrası başlatılan yolsuzluk operasyonu manşetlerde nasıl yer aldı?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Suç örgütü lideri” iddiasıyla gözaltına alınması ile başlayan ‘yolsuzluk operasyonu” Türk medyasında manşetlerde yer aldı.

İşte o manşetler:
İmamoğlu dahil 7 şüpheli 'Kent Uzlaşısı' adı altında terör örgütüne yardım etmekle suçlanıyor. İşte tespitler:
Meclis üyesi ya da başkan yardımcısı olarak atanan iltisaklı kişiler, seçimden birkaç gün önce CHP üyesi oldu. İmamoğlu, meclis üyesi listelerini onaylayarak Kandil talimatlı 'Kent Uzlaşısı' faaliyetine bilerek iştirak etti.
Bu listelerle atanan Ataşehir ve Kartal belediye başkan yardımcıları dahil 18 meclis üyesi 'terör'den tutuklandı. İBB iştiraki olan İstanbul Planlama Ajansı ve BİMTAŞ'a terör örgütü mensupları ve sempatizanları işe alındı.
"AKP iktidarı, adalet mekanizmasını aracı olarak kullanarak en sonunda çok ciddi hukuksuzluklara neden oldu. Kanunsuz olarak diploması iptal edilen İmamoğlu dün gözaltına alındı."
"Önceki gün üniversite diploması iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 106 kişiye dün gözaltı kararı verildi. Evi arandıktan sonra gözaltına alınan İmamoğlu, 'PKK/KCK'ya yardım' ve 'çete elebaşı' olmakla suçlanıyor."
CHP'de para sayma görüntüleri' ve "'Kent uzlaşısı' soruşturmaları kapsamında dün yapılan şafak operasyonuyla İBB Başkanı İmamoğlu 'suç örgütü lideri' olduğu iddiasıyla gözaltına alındı."
"CHP'nin pazar günü yapacağı cumhurbaşkanı adayı ön seçimine 4 gün kala, tek aday İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yakın çalışma arkadaşları sorguya alındı"
"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün sabah evinde gözaltına alındı. İmamoğlu'na 'rüşvet, ihale yolsuzluğu' ve 'kent uzlaşısı faaliyetiyle terör örgütü PKK'ya yardım ettiği' iddiasıyla gözaltı kararı verildi. Aralarında İmamoğlu'nun yakın çalışma arkadaşlarının da olduğu 87 kişi gözaltında. 19 kişi aranıyor."
"Savcılık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başında olduğu 560 milyar liralık yolsuzluk ve kirli para organizasyonunu deşifre etti. Imamoğlu, rüşvetten, kara para aklamaya ve dolandırıcılığa uzanan suçlamaların baş şüphelisi olarak gözaltına alındı."
"Ekrem İmamoğlu, yolsuzluk ve terör suçlarıyla ilgili 2 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Örgütlü olarak hareket ettikleri gerekçesiyle 105 kişi hakkında da gözaltı kararı çıktı."
"Şaibeli diplomasının iptal edilmesinin ardından yolsuzluk ve terör suçlamalarıyla gözaltına alınan İmamoğlu’nun ‘çıkar amaçlı suç örgütü lideri’ olarak belirtildiği savcılık açıklaması, milli medyanın Kutup Yıldızı Akit’in haklılığını bir defa daha gözler önüne serdi."
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü iki ayrı soruşturmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında gözaltı kararı verdi. Dün sabah saatlerinde evine giden polislerce gözaltına alınan İmamoğlu, "Kent Uzlaşısı"nda terör örgütü PKK/KCK'ya yardım etmekle suçlanıyor. İmamoğlu hakkındaki diğer soruşturma ise İBB'deki yolsuzluklarla ilgili."
patronlardunyasi.com