CeBIT Bilişim Eurasia için geri sayım başladı
Dünyanın en büyük ilk on ve Avrupanın ilk dört fuarı arasına adını yazdırarak, küresel pazarda cazibe noktası durumuna gelen CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl da ulusal ve uluslararası boyutlardaki pek çok yeni projeyle zengin bir iş platformu sunuyor.
Avrasyanın en büyük iş geliştirme platformu CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl 5- 10 Eylül 2006 tarihleri arasında, İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştiriliyor. Farklı ülke ve bölgelerden profesyonelleri yine İstanbulda buluşturacak olan fuar, küresel pazarlara açılarak boyut atlamak ve yeni iş ilişkileri geliştirmek isteyenler için benzersiz bir platform sunuyor.
Yarattığı sinerjiyle, pazarda önemli hareketliliğe yol açan CeBIT Bilişim Eurasia, bu yılki özel bölümleri, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) işbirliğiyle gerçekleştirilecek yeni uluslararası projeleri, İş Adamlarına Özel CeBIT Bilişim Eurasia Heyetlerine sağlanan katılım fırsatları ve pek çok yenilikle zenginleşiyor.
Avrasya bölgesinde ticaretin kavşak noktası konumundaki fuar, Dış Ticaret Müsteşarlığının işbirliğiyle 11 ülkeden getirilecek ticaret heyetleri ile Türk iş dünyasını buluşturacak. Fuarın uluslararası boyutta yankı uyandırması bekleniyor. Toplam 70in üzerinde ülkeden ziyaretçi ağırlamaya hazırlanan CeBIT Bilişim Eurasia, ayrıca yaklaşık 20 ülkeden de basın mensuplarını konuk edecek.
Özel bölümler, özel fırsatlar sunuyor
CeBIT Bilişim Eurasiada bilgi ve iletişim teknolojilerinin farklı kullanımlarına yönelik ürün ve uygulamaları İş Dünyası, Dijital Yaşam ve Telekomünikasyon olmak üzere üç ana grup halinde yer alıyor. Bu bölümlerden İş Dünyası, yalnızca iş adamlarına özel bir alan olarak hizmet verecek. Bu özel bölüme girebilmek için kartvizitle kayıt yaptırmak gerekirken, diğer bölümler tüm ziyaretçilere açık olacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, İş Dünyası yine iş görüşmelerine uygun sessiz ortamıyla hizmet verecek.
Fuarda ayrıca, bu yıl ilk kez Teşvik Bölümleri başlığı altında iki özel bölüm daha yer alıyor. Bunlardan biri, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) işbirliğiyle hazırlanıyor. Türk yazılımcılarına dünyaya açılma fırsatı sunan YASAD Bölümünde, geliştirdiği teknolojiler ve yenilikçi fikirleriyle küresel pazarda var olmak isteyen Türk şirketleri, ürün ve hizmetlerini uluslararası arenada temsil etme olanağı bulacak. Türkiyede bilişimle kalkınma konusunda önemli rol oynayan yazılımcılar için özel bir bölüm tesis eden CeBIT Bilişim Eurasia, ülkemizde teknoloji üreten ve ihraç eden küçük ölçekli şirketlerin yanı sıra, teknoparklarda, üniversite destekli ürün geliştiren kuluçka şirketlere fırsat sunuyor. Üretme ve dünyaya açılma çabasındaki yazılımcıları, farklı ülke ve bölgelerden gelen iş adamlarıyla buluşturacak olan CeBIT Bilişim Eurasia, Türkiyenin teknoloji geliştiren yüzünü tüm dünyaya yansıtacak.
Bir başka özel teşvikli bölüm ise, HİFAŞ tarafından oluşturulan, ticari olabilecek ürüne ya da hizmete dönüştürülmüş inovatif uygulamaların yer alacağı İnovasyon Bölümü. Bu bölümde, insan yaşamında önemli bir değişikliğe yol açmış ürün ve hizmetlere sahip olan firmalar, fuar içinde oluşturulan bu özel bölüm içerisinde kamuoyu ve iş dünyasına, ürünleri ile tanıtılacak. Bu uygulamaları ile Türkiyenin inovatif ürünleri arasında yer almak isteyen firmaların, 30 Temmuz 2006ya kadar HİFAŞa başvurmaları gerekiyor.
Geçtiğimiz yıllarda fuarın büyük ilgi gören tematik bölümlerinden olan, e-devlet ve üniversite projeleri ise, Dijital Yaşam ana bölümünde yer alıyor.
Fuar kapısından girmeden fuar programı oluşturma kolaylığı
Fuara gelmeden önce, ziyaret programlarını oluşturmak ve özellikle ilgilendiği konulardaki yetkililerle karşılaşmak isteyen ziyaretçiler için de Cepten ve İnternetten Randevu kolaylığı sunan CeBIT Bilişim Eurasia, verimli iş görüş