Dolar
38,4316
0,04%
Euro
43,6453
-0,24%
Sterlin
51,1879
0,00%
Bitcoin
3.641.491
1,89%
BİST-100
9.432,55
-0,61%
Gram Altın
4.100,888
-0,85%
Gümüş
33,14
-1,39%
Faiz
48,44
0,00%

Borusan, ikinci el otoda Manheim'le ortak oldu

Türkiye ikinci el otomobil pazarının önde gelen kuruluşlarından Otomax, bu alanda bir dünya devi olan ABD kökenli Manheim ile güç birliğine gidiyor.

08.01.2008 15:48
Haberi paylaşın
Borusan, ikinci el otoda Manheim'le ortak oldu
16px
32px

Borusan, otomotiv sektöründe önemli bir uluslararası işbirliğine imza attı. Bir Borusan şirketi ve Türkiye'de ikinci el otomobil pazarının önde gelen kuruluşlarından olan Otomax, bu sektörde dünyanın lider kuruluşu ABD kökenli Manheim ile ortak oluyor. Yüzde 50 / 50 oranındaki ortaklık, yeni kurulacak Borusan Manheim çatısı altında gerçekleşecek.

Ortaklık ardından Otomax'ın Özel Artırma satışları Manheim markası ile yürütülmeye başlanacak,  İnternet ve dergi faaliyetleri ise Otomax bünyesinde devam edecek. Bu ortaklık, Otomax'ın Türkiye pazarındaki güçlü konumunu, Manheim'ın küresel düzeydeki bilgi ve deneyimi, bağlantıları, ürün ve hizmetleri ile bir araya getirerek ikinci el sektörünün kurumsallaşmasına hız kazandıracak.

İkinci elde 60 yıllık deneyim

İkinci el otomobil sektöründe 60 yılı aşkın bir geçmişi bulunan Manheim Auctions, aralarına Türkiye'nin de katılmasıyla 15 ülkede faaliyet gösteriyor olacak. Manheim, yılda yaklaşık 10 milyondan fazla ikinci el aracın satışına aracılık ediyor.

Otomotiv sektörünün Borusan için önemli ve öncelikli olduğunu kaydeden Borusan Holding CEO'su Agâh Uğur, “büyük bir ivme ile küresel deneyim ve bilgi birikimini, ikinci el otomobil sektörüne taşımak üzere Manheim ile ortaklık kararını aldıklarını” vurguladı. Agâh Uğur şunları söyledi:

“Otomax'ın kuruluşundan bu yana en önemli sermayesi, müşterilerimizin Borusan'a duydukları güven olmuştur. Bu anlamda Borusan ve Manheim birbirlerine benzemektedir. Her ikisi de faaliyet alanlarında uluslararası başarılar elde etmiş ve müşterilerinin güvenini kazanmış kuruluşlardır. Manheim 5 kıtada, 15 ülkede faaliyet gösteriyor. 2006'da Manheim'ın toplam satış cirosu 2.8 milyar dolar; aracılık ettiği toplam işlem değeri ise 58 milyar doların üzerindedir. Borusan-Manheim ortaklığı bu dev bilgi ve deneyim birikiminin Türkiye'deki sesi olacaktır. Borusan-Manheim güç birliğinin ülkemiz ikinci el otomobil sektörüne ciddi bir dinamizm ve büyüme getireceğine inanıyorum.”

Basın toplantısında konuşan Manheim Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Langhorne  ise Manheim'ın küresel büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye'nin potansiyelini gördükten ve Borusan'ı tanıdıktan sonra yatırıma karar verdiklerini ve bu işbirliğine büyük önem verdiklerini belirtti. Langhorne şu değerlendirmeyi yaptı:

“Manheim, Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden Borusan ile ortak olmaktan memnuniyet duymaktadır. Otomax, Manheim'ın küresel pazar gücüne de katkıda bulunacaktır. Borusan ile birlikte ikinci el otomobil sektöründe önemli başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.“

Otomax Genel Müdürü Cengiz Temel ise bu ortaklıkla yaratılacak sinerjinin Türkiye'de ikinci el otomobil pazarının büyümesine ve kurumsallaşmasına büyük katkıda bulunacağını kaydederek şöyle devam etti:

“Önümüzdeki öncelikli hedef, Manheim'ın 60 yılı aşkın deneyimi ile dünya pazarlarında geliştirdiği çok farklı ve etkin modelleri Türkiye pazarına uyarlamak olacak. Manheim ile işbirliğimiz sonucunda araç üreticileri ve distribütörlerle önemli bir sinerji yakalayacağımızı düşünüyorum. Ayrıca filo sahibi şirketler, kiralama ve finans kuruluşlarının halen sistemimizde satılan araçlarının, yeni yapımızla daha da artacağını düşünüyoruz. Bu ortaklığa adım atarken önümüze iddialı hedefler koyduk. İş hedeflerimizi katlayarak ilerleyeceğimize inanıyorum.”