Bodrum Kalesi Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı
Bodrum Kalesi'ne 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı tatilciler yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretçiler en fazla ilgiliyi Bodrum Kalesi'nin simgesi haline gelen tavus kuşları görüyor.

Kenan GÜRBÜZ
Bodrum; deniz, kum ve güneşin yanı sıra kültür turizmiyle de ön plana çıkıyor. Bodrum Kalesi bayram tatilinde en çok ziyaret edilen alanlardan oldu.
İkinci etap restorasyon çalışmaları bir süre önce tamamlanan müzede İngiliz, İtalyan, Alman, Fransız ve İspanyol Kuleleri ile Uluburun, Gelidonya, Bozburun, Yassıada, Serçe Limanı sualtı batıkları ve Karyalı Prenses Sergi Salonu yer alıyor.
Ramazan Bayramı tatili için Bodrum’a gelen yerli ziyaretçilerin yanı sıra Yunanistan'ın Rodos, İstanköy ve Kilimli Adaları'ndan gelen Yunan ve yabancı turistler de müzeye büyük ilgi gösterdi.
Cam Batığı, İngiliz Kulesi, Komutan Kulesi, Karyalı Prenses, Uluburun Batığı ve hazine odası, Lüle Taşı Odası, sikke ve mücevherlerin sergilendiği salon, Yılanlı Kule, Şapel Kulesi ve zindanların açık olduğu Bodrum Müzesi'nde zaman yolculuğuna çıkan ziyaretçilerin, en çok zindanlar ve Uluburun Batığı'na ilgi gösterdiği görüldü.
SUALTI ARKEOLOJİ MÜZESİNİ GEÇEN YIL 308 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Müzeyi ziyaret edenlerden en fazla ilgiliyi ise Bodrum Kalesi'nin adeta simgesi haline gelen tavus kuşları görüyor. Müzesinin simgesi halile gelen tavus kuşlarının tarihi eserlerin arasında dolaşmasını yerli ve yabancı turistlerin görüntüleyemeye çalıştığı görüldü.
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Saint John Şövalyeleri'nin inşa ettiği Bodrum Kalesi'nde kurulu Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi geçen yıl 308 bin ziyaretçi ağırlamıştı.
patronlardunyasi.com