Dolar
37,9904
0,05%
Euro
41,0497
-0,12%
Sterlin
49,2053
0,09%
Bitcoin
3.346.675
0,30%
BİST-100
9.715,58
4,48%
Gram Altın
3.687,639
0,26%
Gümüş
33,69
2,01%
Faiz
51,14
-4,48%

ABD'li yetkililer, Yemen'deki savaş planlarını yanlışlıkla Amerikalı bir gazeteciye göndermiş

ABD ordusunun Yemen'de Husilere düzenlediği saldırılara ilişkin savaş planlarının, bir ulusal güvenlik yetkilisi tarafından yanlışlıkla Atlantic dergisi editörü Jeffrey Goldberg'e gönderildiği ortaya çıktı.

24.03.2025 21:10Güncelleme: 24.03.2025 21:25
ABD'li yetkililer, Yemen'deki savaş planlarını yanlışlıkla Amerikalı bir gazeteciye göndermiş
16px
32px

ABD'nin Yemen'deki savaş planlarının yanlışlıkla bir gazeteciye gönderilmesi Amerikan kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

ATLANTIC DERGİSİNİN EDİTÖRÜNE GÖNDERİLDİ

Söz konusu savaş planları kendisine gönderilen Atlantic dergisi editörü Jeffrey Goldberg tarafından kamuoyuna ilan edilen durum, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Brian Hughes tarafından da teyit edildi.

YETKİLİLERİN YER ALDIĞI SIGNAL GRUBUNA EKLENDİ

Goldberg, "Trump yönetimi yanlışlıkla savaş planlarını mesajla bana gönderdi" başlığıyla kaleme aldığı yazıda, kendisinin önce ulusal güvenlik yetkililerinin yer aldığı bir Signal grubuna eklendiğini ve daha sonra da Savunma Bakanı Pete Hegseth'in gönderdiği mesajda Yemen'e düzenlenecek saldırılara ilişkin detayların yer aldığını anlattı.

'BİR SÜRE SONRA BOMBALAR DÜŞMEYE BAŞLADI'

Goldberg, yazısında, "ABD ulusal güvenlik yetkilileri, Yemen'de yaklaşan askeri saldırılarla ilgili bir grup sohbetine beni de dahil ettiler. Önce bunun gerçek olduğunu düşünmedim. Bir süre sonra bombalar düşmeye başladı" ifadelerini kullandı.

'NUMARANIN NASIL EKLENDİĞİNİ GÖZDEN GEÇİRİYORUZ'

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Hughes, konunun medyaya yansıması üzerine yazılı açıklama yaparak "Gündeme gelen mesaj dizisinin gerçek olduğu görülüyor ve bu mesaj zincirine yanlışlıkla bir numaranın nasıl eklendiğini gözden geçiriyoruz" ifadesine yer verdi.

Gazetecinin yanlışlıkla gruba nasıl eklendiğini araştırdıklarını belirten Hughes, bunun Yemen operasyonlarına herhangi bir zarar vermediğini savundu.

Sosyal medyada ise birçok kullanıcı, ABD'nin gizli olan savaş planlarının bu şekilde yanlışlıkla bir gazeteciye gönderilmesinin kabul edilemez olduğu yorumlarını öne çıkardı.

ABD 15 Mart günü Yemen'de Husilere yönelik saldırılar düzenlemiş, saldırıyı Başkan Donald Trump dünya kamuoyuna duyurmuştu.

patronlardunyasi.com

 

benzer haberler
ABD ve Rusya, Karadeniz'de seyrüsefer güvenliği konusunda anlaştı
ABD ve Rusya, Karadeniz'de seyrüsefer güvenliği konusunda anlaştı