Türkiye Varlık Fonu'na bağımsız denetçi

Türkiye Varlık Fonu'na bağımsız denetçi

Bundan sekiz ay önce Başbakanlık “yakında açıklanacak” demişti. Belli ki uzlaşmazlık sürüyor. Ama denetimde nihayet bir gelişme oldu.

Türkiye Varlık Fonu'na bağımsız denetçi
16px
24px
22.10.2017 07:47
ABONE OLgoogle

TVF’ye bağımsız denetçi

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) denetlenip denetlenmediğini sıklıkla sorduk.

Denetlendiyse sonuçların kamuoyuyla paylaşılması gereğini dile getirdik.

Değil denetim raporu, TVF’nin Strateji Belgesi bile açıklanmadı daha. Bundan sekiz ay önce Başbakanlık “yakında açıklanacak” demişti. Belli ki uzlaşmazlık sürüyor.  Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı

Ama denetimde nihayet bir gelişme oldu.

TVF’yi denetlemek üzere, Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş “bağımsız denetçi” olarak atandı. Karar Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı. 16 Ekim tarihli sicile göre, bağımsız denetçi atanması için Özelleştirme İdaresi 27 Eylül’de yazı yazmış.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Varlık Fonu hakkında açıklama: Böyle yürümeyeceğine karar verdik

Akis Bağımsız Denetim, 2016 yılı hesap döneminde görev yapacakmış.

Oysa 2017’nin sonuna geliyoruz.

Koca koca bankalar, kamu şirketleri OHAL KHK’leriyle 2017 başında devredildi TVF’ye Akis’in bağımsız denetimi, TVF’nin yalnızca kurulduktan sonraki 4 ayını kapsayıp 2017’yi içine almayacaksa ilginç.

Bu arada unutmadan; Akis şirketi, çokuluslu denetim firması KPMG’nin Türkiye üyesi.

Çiğdem Toker/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde