Tekin Acar’ın tamamı Fransızların oldu

Tekin Acar’ın tamamı Fransızların oldu

Öğrendiğimize göre Tekin Acar’ın 19 mağazasını devralan Sephora, geride kalan mağazalara da talip olmuş.

Tekin Acar’ın tamamı Fransızların oldu
16px
24px
03.08.2017 14:33
ABONE OLgoogle

Tekin Acar Cosmetics, 1979 yılında Ankara Kızılay Onur Çarşısı’nda,16 metrekarelik mağazanın bir bölümünde parfüm ticareti yapmak üzere kuruldu.

Türkiye’nin en eski parfümericilerinden olan firmanın 40’ı İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere toplam 73 mağazası bulunuyordu. Böyle diyoruz çünkü bu mağazalardan 19’unu Fransa’nın ünlü kozmetik zinciri Sephora’ya devretmişti. Bu haberi de Nisan ayında kulis sayfalarımızdan ilk olarak biz duyurmuştuk.

Tekin Acar'ın 19 mağazası Fransız devine geçiyor

Tekin Acar Kozmetik’in zor bir dönemden geçtiğini yine firmanın sahibi kendi beyanlarıyla ilan etmişti. Zorlu süreçten çıkabilmek için de ortaklık görüşmeleri yapıyordu.

Tekin Acar Kozmetik tarafından epeydir bir ses çıkmıyordu. Ancak geçen hafta medyaya bir haber yansıdı. Mağazalarını kapatmaya başladığı, internet sitesine erişimin olmadığı yazıldı. 

Tekin Acar'ın Fransızlara satışında ilginç gelişme...

Kozmetik sektöründe ise Tekin Acar ile ilgili farklı bir bilgi var. Öğrendiğimize göre Tekin Acar’ın 19 mağazasını devralan Sephora, geride kalan mağazalara da talip olmuş. Büyük oranda da anlaşma sağlanmış. Tabi 55 mağazanın hepsini devralmayacakmış.

Mağazalardan sonra dernek başkanlığı da gitti!...

İyi noktalarda, iş yapacağını düşündükleri mağazalar devredilecekmiş. Eğer bu kulis gerçekleşirse Tekin Acar Kozmetik tarihe karışırken, Sephora Türkiye’nin yaygın kozmetik zincirlerinden biri haline gelecek.

Fransız Sephora’nın Türkiye’de 28 mağazası bulunuyor. Tekin Acar’dan devir alınacak 19 mağaza ile birlikte bu sayı 47’ye çıktı. Tekin Acar’a ait 55 mağazayı da alırsa sayı 100’ü geçecek…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde