Rus bakan açıkladı: Üç yıl daha domates ambargosu

Rus bakan açıkladı: Üç yıl daha domates ambargosu

Sputnik'in haberine göre Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev Türkiye'ye üç yıl daha domates ambargosu uygulayacaklarını söyledi.

Rus bakan açıkladı: Üç yıl daha domates ambargosu
16px
24px
01.06.2017 16:09
ABONE OLgoogle

Aleksandr Tkaçev “Rusya’daki domates üretim sektörümüzün gelişmesi için gelecek üç yıl belirleyici olacak. Şimdiden ithalatı neredeyse iki kat azalttık, ülkemizde 800 bin ton domates üretiyoruz. Üretimimizi yaklaşık yarım milyon ton daha artırmalıyız. Bunun için de pazara bağlı olarak üç-beş yıl gerekiyor” diyen Tkaçev, “Bu nedenle yakın bir gelecekte Türk domateslerinin pazarımıza dönmesi söz konusu değil” dedi.

İki ülke arasında yaşanan iyileşme sürecinde yasakların tamamıyla kalkması beklenirken Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev’in yaptığı bu açıklama büyük ses getirdi.

Tkaçev, Rusya’nın en az 3 yıl daha Türkiye’den domates almayacağını açıkladı.

Domates yasağı 3-5 yıl sürecek: İhracat savaşının kazananı Rusya

Jet krizinin üzerinden geçen iki yıl içerisinde Türkiye’den domates almayan Rusya, bu süreyi üç yıl daha uzattı. Bir başka deyişle Rusya 2015-2020 yılları arasında Türkiye’den domates almamış olacak.

Yıldırım’dan ilginç domates çıkışı: Rusya kafaya koymuş, denesinler bakalım

BAŞBAKAN YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Başbakan Binali Yıldırım'a, Rusya'nın domates konusundaki tutumu sorulduğunda, 'Rusya'yla, domates ile ilgili kısıtlı bir imkan ortaya konuldu. Çünkü Rusya domates yetiştirmeyi kafasına koymuş. Bir denesinler bakalım. Yetiştirebilirlerse ne ala. Yetiştiremezlerse biz buradayız.' açıklamasında bulunmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde