Yıldırım’dan ilginç domates çıkışı: Rusya kafaya koymuş, denesinler bakalım

Yıldırım’dan ilginç domates çıkışı: Rusya kafaya koymuş, denesinler bakalım

Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Rusya'yla ekonomik görüşmeleri değerlendiren Yıldırım'dan ilginç bir domates çıkışı geldi.

Yıldırım’dan ilginç domates çıkışı: Rusya kafaya koymuş, denesinler bakalım
16px
24px
23.05.2017 22:31
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, Rusya’yla yürütülen normalleşme görüşmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Normalleşmenin büyük oranda sağlandığını ifade eden Yıldırım, domates konusunda mutabık kalınamadığını, Rusya’nın kendi domatesini yetiştirmeyi düşündüğünü söyledi.

Başbakan Yıldırım konuyla ilgili şöyle konuştu:

Rusya ile ilişkilerimizi dün yapılan anlaşmalarla birlikte büyük oranda normalleştirmiş durumdayız.

“RUSYA DOMATES ÜRETMEYİ KAFASINA KOYMUŞ, DENESİNLER BAKALIM”

Rusya’yla, domates ile ilgili kısıtlı bir imkan ortaya konuldu. Çünkü Rusya domates yetiştirmeyi kafasına koymuş. Bir denesinler bakalım. Yetiştirebilirlerse ne ala. Yetiştiremezlerse biz buradayız.

"İş ve yatırım ortamı iyileştiriliyor"

Önemli bir reform paketini TBMM'ye getirdiklerini bildiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Sayın anamuhalefet partimizden, MHP'den talebimiz, üreticilerimiz, sanayicilerimiz için çok önemli imkanlar getiren bu reform niteliğindeki kanun tasarımıza gerekli desteği vermeleri. Bu tasarı, 23 farklı kanunda 75 tane değişiklik getiriyor. Ne var bu değişiklikte? İş ve yatırım ortamı iyileştiriliyor, iş yapma kolaylaştırılıyor, bürokrasi azaltılıyor. Yatırımcının, girişimcinin, sanayicinin önünü tamamen açıyoruz. Sanayinin üzerinde bazı gereksiz yükler var, mali yükler var, şuraya şu pay, buraya bu pay, kesintiler, bunları hep kaldırıyoruz. Sanayiciye sunulan hizmetlerin kalitesini artırıyoruz. Mevzuat sadeleştiriliyor, yatırımcıların daha hızlı hareket etmesi sağlanıyor. Devletin hızlı hareket etmesine, tasarrufa destek olabilmek için Elektronik Belge Yönetim Sistemi temmuz ayı itibarıyla hayata geçmiş olacak. Sanayicimize daha fazla ve daha uygun şartlarda, makul maliyetli, üretime elverişli, lojistik bakımından avantajlı yeni üretim alanları temin ediyoruz. Planlı sanayi alanlarında yer alan binalar için Emlak Vergisi'ni tamamen kaldırıyoruz. Organize sanayi bölgesi (OSB) sitesi, endüstri bölgesi kurulumunu kolaylaştırıyor ve hızlandırıyoruz. Ayrıca önemli bir sıkıntıyı daha çözüme ulaştırıyoruz; KOSGEB desteklerine erken ödeme imkanı getiriyoruz. Çok önemli bir adım olarak da yazılım sektörünü, sanayi sektörü içerisine dahil ediyoruz."

Tasarının, Mecliste gelecek hafta görüşmelerinin yapılacağını, bu önemli, reform niteliğindeki tasarının kanunlaştırılacağını belirten Yıldırım, bütün bu reformların iş dünyası için hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde