İHKİB: Rusya’nın sağduyulu yaklaşımına teşekkür ediyoruz

İHKİB: Rusya’nın sağduyulu yaklaşımına teşekkür ediyoruz

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Karlov suikastında Rusya’nın sağduyulu yaklaşımına teşekkür ediyoruz" dedi..

İHKİB: Rusya’nın sağduyulu yaklaşımına teşekkür ediyoruz
16px
24px
20.12.2016 11:19
ABONE OLgoogle

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Karlov suikastında Rusya’nın sağduyulu yaklaşımına teşekkür ediyoruz" dedi..

Hikmet Tanrıverdi'nin açıklaması şöyle:

"Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik terörist saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum.  Başta Büyükelçinin ailesi olmak üzere tüm Rusya halklarına başsağlığı diliyorum.

Bilindiği gibi Rusya Türkiye’nin en büyük komşusu olmanın yanında en önemli ticari partnerlerinden biri konumunda bulunuyor.  Hain saldırıyı iki büyük komşunun ilişkilerini bozmaya yönelik planın bir parçası olarak değerlendiriyorum.

Türk iş dünyası saldırıyı kınadı: Sağ duyulu olmalıyız

Ülkelerimiz bu oyuna gelmeyecek kadar sağlam komşuluk ilişkilerine sahip. Rusya’nın da saldırıyı planlayanların gerçek niyetini bildiği anlaşılıyor.

Moskova’dan yapılan açıklamalardaki sağduyu nedeniyle Rusya’ya teşekkür ediyorum. Olayın iki ülke ilişkilerine yönelik provokatif bir saldırı şeklinde değerlendirilmesi, ülkelerimizin kardeşliğine sıkılan kurşunların perde arkasındaki güçlerin açığa çıkarılacağı yönündeki inancımızı artırıyor.

TOBB: Büyükelçi Karlov’a yapılan alçak saldırıyı kınıyoruz

Bu inançla suikastın en kısa sürede hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde aydınlatılmasını ümit ediyorum.  

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle: “Dostu düşman edemeyecekler”

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'a Ankara'da gerçekleştirilen hain suikastın kendilerini de derinden yaraladığını söyledi.

Şer güçlerinin son dönemlerde bu tür hain saldırılar ile Türkiye’yi dize getirmeyi hedeflediklerini belirten Gülle “Ancak bunu başaramayacaklar. Bu hain saldırıyı düzenleyen alçaklar Büyükelçi sayın Karlov ile birlikte hem Türkiye'yi hem de Rusya'yı sırtından vurdular Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin olumlu yönde gelişmesi için büyük çaba harcayan sayın Büyükelçiye düzenlenen suikast bizleri de derinden yaraladı. İlişkilerin yeniden normale gelmeye başladığı bu dönemde yapılan saldırının amacı iki ülke arasındaki dostluğu bozmak. Rusya Federasyonu’nun da bu hainlerin amacını çok iyi bildiği, yaptıkları sağduyulu açıklamalarda kendisini gösterdi. Bizler oyuna gelmeyeceğiz ve dostu düşman edemeyecekler. Kayıplarından dolayı Rusya halkının ve sayın Karlov’un ailesinin üzüntüsünü paylaşıyoruz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde