Feramuz ERDİN
Birkaç gündür ünlü oyuncu Cem Yılmaz'ın sosyal medyada kendini ifade etme çabalarına şahit oluyoruz. Bu çabaları gerçekten sonuç verebilir mi?
GÖKHAN ÜNVER OLAYI
Sosyal medya üzerinden lince uğrayan ünlülerden birisi de Gökhan Ünver oldu. Yaptığı kısa videolar ile hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşan Gökhan Ünver İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı diğer görevlilerin tutuklanmasının ardından gelişen tepkilerde açıkça taraf olduğunu açıklamadığı için eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Ünver gelen tepkiler yüzünden sosyal medya hesabını kapatmak zorunda kalmıştı.
ETKİLEŞİM CANAVARLARI
Sosyal medyada tabiri caizse her zaman "çıkıntılık" yapan ve özellikle takipçileri çok olan hesapları tahrik etmeye çalışan sosyal medya hesaplarının çoğunun amacı bu etkileşim sayesinde kendi görünürlüklerini artırmak ve sosyal medya üzerinden para kazanmaktır. Bu tür hesapların her bir kelimesi planlı olarak hazırlanmış ve tahrik dolu paylaşımları ile etkileşime geçmeden önce asıl niyetlerinin etkileşim almak olduğunu unutmamak gerekir. Toplumsal hassasiyet ve kargaşa anlarında daha çok ortaya çıkan bu hesaplar genelde gerçek kişilere ait hesaplar değildir.
TAKINTILI KÜSTAHLAR
Cem Yılmaz'ın zaman zaman kendi parodilerinde de canlandırdığı bu karakterler ise genelde üretken insanları eleştirenlerden oluşmaktadır. Kendi konfor alanından çıkmadan eleştiri cazibesine kapılan bu insanlar, önüne gelene ve en çok da sosyal medya üzerinden ulaşım imkanı bulabildikleri ünlülere musallat olmaktadırlar. Bunların takıntı, küstahlık ve inatçılıkları ile mücadele etmek neredeyse imkansızdır.
TROLLER
Belli bir amaç etrafında birleşmiş ve çoğu maaşlı olarak algı manipülasyonu ile görevli olarak faaliyet gösteren trollerin hedefine girmek ise herkes için her zaman risktir. Bunun için sadece bağlı oldukları aidiyet veya fikri eleştirme teşebbüsünde bulunmanız yeterlidir.
patronlardunyasi.com