Ekonomi


Nedim Şener'in haberi

Erol Evcil adına hareket eden Hüseyin Kayapalı'nın tedbir konulan malları arasında "Gece Yıldızı" adlı bir de p avyon bulunduğu ortaya çıktı.

İşadamı Nesim Malki cinay etinde "azmettirici" olduğu gerekçesiyle hüküm giyen Erol Evcil, Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü karapara a klama soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Bu süreçte Evcil adına hareket eden Nülifer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın mallarına tedbir konulmuştu.
Tapusu Hüseyin Kayapalı'nın üzerinde görülmesine rağ men Erol Evcil'in olduğu gerekçesiyle tedbir konulan Kayapalı Oteli'nin altında bulunan gece kulübünün tapu kaydının da "pavyon" olarak yapıldığı anlaşıldı. Şu anda pavyonun işletmesini Bursa 2.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından "kayy um" olarak atanan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 'nun elamanları yapıyor.

K apatmayı düşündüler!
TMSF elemanları Kayapalı Otel'in Kıbrıs Şehitle ri Cadddesi 141 numarada bulunan bulunan adresine gittiklerinde bunada 40 oda ve 80 yatak kapasiteli Kayapalı Otel, Kervan Restaurant ve gece kulübünün olduğunu tespit ettiler. Görevliler, otelin ve restaurantın vergi levhasını n olduğunu belirledikten sonra yönetimi devraldılar.
TMSF kayyumlarına gece kulübünün bir başkası tarafından kiralık olarak işletildiği söylendi. Bunun üzerine kira sözleşmesini isteyen TMSF görevlilerine herhangi bir belge sunulmadı. Böylece pavyonun işletmesi de TMSF kayyumları tarafından devralınmak zorunda kalındı. Ancak TMS F burayı kapatmayı düşündü. Soruşturmayı yürüten savcının "Siz bilirsiniz" demesi üzerine TMSF kayyumları geçici olarak görev yaptıkları Kayapalı otelinin "Gece Yıldızı" isimli pavyonunu kapatmadılar.
Mülkiyeti hâlâ Kayapalı'da ol an otel ve pavyonda görev yapan TMSF yetkilileri, kendilerine emanet edilen işletmeleri en iyi şekilde yönetmekle yükümlü olduklarını belirttiler.

20 şirkete kayyum
Bursa 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 26 Haziran günü verdiği kararla çıkar amaçlı silahlı örgüt kurmak,