Patronlar


Vodafone, devir sonrası Telsim'in ismini de değiştirmeyi planlıyor. Şirketin Başkan Yardımcısı Sir Julian Horn Smith, daha önce yaptığı açıklamada, Telsim'i satın almaları durumunda ismini bir süre sonra 'Vodafone Türkiye' olarak değiştireceklerini, yerli bir ortağa da açık olduklarını belirtmişti.
Telsim'in satışıyla, Türkiye'de iletişim pazarında yabancı firmalar hisse olarak çoğunluğu ele geçirmiş oldu.
Vodafone Başkan Yardımcısı Ben Padovan, Telsim çerçevesinde Türk müşterilerine mükemmel bir altyapı yatırımı ve tecrübelerini sunacaklarını ifade etti. Padovan, Telsim'in de ciddi bir yatırıma ihtiyacının bulunduğunu kaydetti. Satın Almalar ve Birleşmelerden Sorumlu Grup Direktörü Andre Sokol da Telsim'in altyapısına ciddi yatırımlar yapmayı planladıklarını bildirdi.

1 milyar dolar yatırım
Uluslararası piyasalarda yapılan yorumlara göre Vodafone'un Telsim için 1 milyar dolar yatırım bütçesi ayırdığı ve kısa dönemde zararı göze aldığı belirtildi.
Şirketin CEO'su Arun Sarin de yaptığı açıklamada Avrupa'da Türkiye'nin büyüme potansiyeli olan ender pazarlardan biri olduğunu, iddialı olacaklarını söyledi.
Uzmanlar, Vodafone'un yeni nesil servisler ve Üçüncü Kuşak (3G) servisler konusunda oldukça tecrübeli olduğu ve pazarda hızlı hareket edip, tüketicilere ulaşmayı başarabilme ihtimalinin, diğer taliplerden daha fazla olduğunu söyledi.

Beklentinin altında
Telsim'in satışından 5 milyar dolar ve üzeri gelir beklentisi vardı. Ancak, özellikle Vodafone'un rakiplerinin erken pes etmeleri, bu beklentinin gerçekleşmesini engelledi.