Telsim'de geçtiğimiz hafta başlayan 'bilgi odası' sürecine katılan ilk 4 firma İngiliz Vodafone, Norveçli Telenor, Rusya'dan Sistema ve Sabancı Holding'e bağlı Satelko firmaları, Telsim yetkililerine bini aşkın soru sorarak, pek çok konuyla ilgili detaylı bilgi istediler.
Telsim yetkililerinden alınan bilgilere göre, karşılıklı görüşmelerde bu kadar çok soru için süre yetmediği için, özel şifrelerle korunan yüksek güvenlikte bir sanal bilgi odası kuruldu.
Sanal bilgi odası
Böylelikle talipli firmalar ile Telsim yönetimi internet üzerinde, web aracılığıyla bilgilendirme sürecini daha da genişletmiş oldu.
Geçtiğimiz hafta taraflar arasında karşılıklı soru - cevap için süre yetmediğinden bilgi odası internete taşındı. Özel şifreleme yöntemleriyle korunan web'teki bilgi odasına yalnızca talipliler tarafından belirlenen şirket yetkilileri girebiliyor.
Bu sayede, bilgi odası sanal ortama taşınarak bilgi akışı daha hızlı sağlanıyor. Telsim'in merkezinde yapılan bilgilendirme sürecine, talipliler gruplar halinde katılıyor. Bu süreç 15 şirketin katılımıyla altı haftayı alacak.
Telsim yönetimiyle yüz yüze görüşüyorlar
13 Aralık'ta 2.8 milyar dolar muhammen bedelle satışa çıkarılacak olan Telsim'de, ihale öncesi bilgi odası süreci geçtiğimiz hafta başlamıştı. Yetkililer, hazırlanan tüm bilgi dosyalarının yanı sıra, iki saat sunum, iki saatlik de soru - cevap şeklinde geçen karşılıklı görüşmelerde, çok yoğun soru geldiğini belirtti. Sorular, özellikle şirketin mali durumu ile ilgili oldu.
40 yönetici katılıyor
Görüşmelere Telsim'in üst düzey yönetimi ve birim müdürlerini kapsayan 35 - 40 kişinin katıldığı öğrenildi. Firmaların Telsim'in altyapı ve abone varlığıyla ilgili aldıkları bilgileri 'sürpriz' olarak değerlendirdiğini söyleyen yetkililer, ilginin bu yüzden yüksek seviyede olduğunu açıklıyor. Bu arada şirketin Motorola'ya borçları konusu da talipli firmalar tarafından gündeme getirildi.
Vodafone (İngiltere)
Sistema (Rusya)
Piramit Mobil (France Telecom)
Telenor (Norveç)
Uluslararası Yatırım Emaar (Dubai)
Turcal İletişim (ABD)
Endeks Telekom - Otto (Almanya)
MTC Telekomünikasyon - Mobile Telekom Corp. (Kuveyt)
Güney Telekom - National Mobile Telecom (Kuveyt)
Etisalat (Dubai)
Orascom Akdeniz İletişim - Orascom (Mısır)
Comtel Telekom - Ekşioğlu - Algurair Investment (Dubai)
Satelko İletişim (Sabancı Holding)
D Telekomünikasyon (Doğan Holding)
Koç Bilgi Grubu İletişim (Koç Holding)
Şükrü Andaç/Milliyet